MEB yarışmasında Sezin Eskinazi birinci oldu

MEB’in düzenlediği 3. Web Tabanlı Eğitim İçeriği Geliştirme” Yarışması’nda Sezin Eskinazi “Toplamayı Öğreniyorum” projesiyle birinci oldu

Toplum
1 Temmuz 2009 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanlığı’nın  düzenlediği “3. Web Tabanlı Eğitim İçeriği Geliştirme” yarışmasında Darüşşafaka Eğitim Kurumları Bilgisayar Öğretmeni Sezin Eskinazi, öğretmen kategorisinde katıldığı “Toplamayı Öğreniyorum” projesiyle Türkiye birincisi oldu. Aynı yarışmada Darüşşafaka İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan Elif Karaatlı, bilgisayar öğretmeni Sezin Eskinazi’nin danışmanlığında hazırladığı “Açılar” adlı animasyon projesiyle öğrenci kategorisinde birincilik kazandı.

MEB’in başlattığı yarışmanın amacı, günümüzün gelişen teknolojisinin eğitim alanında da yaygınlaştırılması ve görsel, işitsel ve etkileşimli etkinliklerle eğitimi zenginleştirerek öğrencilerin konuları daha iyi kavramalarını sağlamak ve ders öğretmenlerine yardımcı bir araç üretmek.

Başarısının ardından görüştüğümüz Sezin Eskinazi,“Teknolojinin eğitim alanında yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen bu yarışmada benim ve öğrencimle hazırladığım projelerin başarılı olmasından gurur duydum. “Bilgisayar Destekli Eğitim” günümüz eğitim sisteminin vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Fakat henüz yeterince yaygınlaşmış değil. Üniversitede çok değerli hocalarım tarafından aldığım eğitim doğrultusunda, şu anda çalıştığım okulda bu birimin kurulmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademesindeki öğrencilerin derslerine yardımcı olmak, onların hem görsel hem işitsel duyularına hitap eden, simülasyonlarla öğretim ortamına aktif olarak katılmalarını sağlayan yazılımların öğrenmeyi daha kalıcı ve eğlenceli hale getirdiği biliniyor.  Amacım ileride bilgisayar öğretmenliğinin yanı sıra eğitim teknolojileri alanında yenilikler üreterek, bu alana katkıda bulunmak” dedi.

Öğretmenliğinin yanı sıra gazetemizde de yazılarını sürdüren Sezin Eskinazi’yi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.