YSK Leh Leha ile sahnedeydi...

Uzun süren çalışmalardan sonra Mustafa Kemal Merkezi’nde Leh Leha gösterisiyle  sahneye çıkan Yıldırımspor Kulübü gençlerini 1100’ü aşkın  seyirci ayakta alkışladı.

Toplum
24 Haziran 2009 Çarşamba

Gösteri öncesi bir konuşma yapan derneğin Gençlik Kolu Başkanı Levent Allovi yapılan için ne denli büyük bir çaba gerektirdiğini, ekibin bu işin altından başarıyla kalktığını vurguladı.

YSK Başkanı Hayim Eskenazi ise yaptığı konuşmada sahnenin tahsis edilmesini sağlayan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile Onursal Başkan Bensiyon Pinto’ya teşekkür etti. Eskenazi, gösteride görev alan tüm gençlerle gurur duyduğunu da belirtti.  Konuyla ilgili Eddi Anter’in yazısına yer veriyoruz.

16 Haziran gecesi Akatlar MKM’de Attila İlhan sahnesinde tarih yeniden yazıldı. Yıldırım Spor Kulübünün hazırladığı dans etkinliğinde İsrailoğullarının çöldeki hayatlarından, başlarına gelen felâketlere, putların kırılıp Kutsal Topraklara gelişine kadar tanık olduğumuz inanılmaz teatral kostümlerle sunulan dans gösterisinden etkilenmemek imkânsızdı.

Hahambaşı Rav Isak Haleva, İsrail Başkonsolosu Mordehai Amihai ve Onursal Başkan  Bensiyon Pinto’nun katılımlarıyla süren gecede kalabalık bir kadronun sunduğu lirik gösteri şöleni kusursuzdu. Müzik aranjmanlarını Uğur Onatkut’un yaptığı, kostümleri hazırlayan Liz Yahya ve Rozi Yahya, koreografinin Tülin Motola tarafından aylar süren çalışmalar sonucu ortaya çıkardıkları bu yolculuk hikâyesi Broadway showlarındaki profesyonelleri aratmayacak nitelikteydi. Dansları koordine eden Cesy Şeritçioğlu ve Ruti Asa’yı, gösteriyi koordine eden Galya Kohen ve Mirey Kohen’i ve takım koordinatörü Cesi Kohen’i de ayrıca kutlarım.

Sadece sahnede yer alan 130 çocuk ve gencin, anne ve babalarının sayısını ve tezahüratlarını düşünecek olursak eğlenme sebebimiz açıkça ortaya çıkacak. Benim de ikiz kızlarım karanlıkta yapılan bulut dansının iki küçük bulutuydu! Ateş, su, bulut ve rüzgâr gecenin parçalarıydı. Koltukların tümünün dolu, merdivenlerde yığılan insanlara rağmen ayakta izleyenlerin olması bu tip gecelere hasret kaldığımızın da bir göstergesi.

13 danstan oluşan Leh Leha’da herkesin evinden, okulundan, dersinden ve dershanesinden fedakârlık ederek, SBS, ÖSS demeden çalışmalarının sonucu mükemmeldi. Dans, müzik, show hepsi tutku içeren öğeler. İstemeden, sevmeden, kalplerinin tümünü vermeden böyle bir gecenin ortaya çıkmayacağını hepimiz biliyoruz.

Birkaç farklı temsile yaymak yerine tek gecede düzenlenen Leh Leha’da Doğu Müziğiyle senfonik Batı Müziğinin bir araya geldiği ezgilerde insan kendi geçmişini ve tarihini düşünmeden edemiyordu tabi. Nereden geldiğimizi, neler yaşadığımızı bir kez daha gözden geçirmek fırsatını bulduk. Aklıma güzel bir şey daha geldi: kim olduğunu asla unutma yoksa sana hatırlatırlar...