Kızıl Haç Örgütü: “Şalit ailesi ile görüştürülmeli”

Dünya
19 Haziran 2009 Cuma

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü, Hamas’a çağrıda bulunarak ellerinde esir tuttukları İsrail askeri Gilad Şalit’in ailesi ve uluslararası yardım örgütleri ile görüşmesine izin verilmesini istedi.

Yardım örgütü, geçtiğimiz Perşembe günü yayınladığı bildiride, esir asker Şalit’in ailesi ile görüştürülmesi talebinde bulundu ancak bu talebi Hamas tarafından reddedildi.

Kızıl Haç, yaklaşık üç senedir Hamas’ın elinde tuttuğu Şalit’in durumu hakkında hiçbir bilgi edinemediklerini de açıkladı. Kızıl Haç’ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sorumlusu Beatrice Megevand-Roggo, yaptığı açıklamada “Hamas ile görüşen ABD eski Başkanlarından Jimmy Carter, Şalit’in ailesinin yazdığı bir mektubu oğullarına iletilmesi amacıyla Hamas yetkililerine teslim etti. Bu memnunluk verici bir olay. Ancak bu, Gilad Şalit’in ailesi ile teması anlamına gelemez. Biz Kızıl Haç olarak, politik ve siyasi etkenlerin, insani etkenlerin önüne geçmesini üzüntüyle karşılıyoruz ve bir esirin insani hakları kapsamında ailesi ile görüştürülmesini istiyoruz,” dedi.