-

Aylin YENGİN Yaşam
17 Haziran 2009 Çarşamba

EN LEZZETLİ SALATA

Salata sevmeyenleri bile “bağımlısı” yapan Salata Adam, Maslak Spring Giz Plaza’nın giriş katında bulunuyor. Önünüzde hazırlanan, taptaze, çıtır çıtır salatalara katabileceğin malzemelerde öylesine bir çeşit bolluğu var ki, ilk birkaç ziyaretinizde ne alacağınızı şaşırıyorsunuz. 60 kişi kapasiteli bu şirin restoranın menüsünde sandviçler, makarnalar, çorbalar da var… Sağlıklı, hafif ve lezzetli bir öğün için vazgeçilmez adresim. (www.salatadam.com)

EN ZEVKLİ ALIŞVERİŞ

İstinye Park ilk açıldığında pek rağbet etmemiştim, genellikle fazla büyük alışveriş merkezleri beni korkutur, telaştan hiçbir şey bulamam! Ancak son zamanlarda burası öğle tatillerimin vazgeçilmezi haline geldi, özellikle de Maslak’tan 10 dakikada bir kalkan ücretsiz servis otobüsleri sayesinde. İstinye Park’ta alışveriş etmenin en güzel tarafı, mağazaları bulmakta kesinlikle zorlanmıyor olmanız, her katta rahatlıkla ulaşabileceğiniz (ve anlaşılabilir) “ne nerede” panoları var. Mekânlar geniş ve en önemlisi çok aydınlık! Ama benim favorim, elbette ki çarşı bölümü.

EN KEYİFLİ DRINK

Nihayet Nişantaşı, yıllardır özlediği cafe/bistroya (yoksa pub demek daha mı uygun olurdu?) kavuştu. Eğlence hayatındaki adını önce Buz Bar ile duyuran başarılı işletmeci Lal Dedeoğlu ile yakın dostu Arzuhan Doğruyol’un Topağacı’nda açtıkları Mahalle adlı bu sempatik mekân gerek dekorasyonu, menüsü, gerekse müziği ve müdavimleri ile inanılmaz keyifli bir yer haline geldi! Saat 18.00’den sonra başlayan iş çıkışı “drink” keyfi gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürüyor. Nişantaşılılar için park sorunu yok! Fiyatları da çok makul… (şimdilik öyle, umarım artmaz!)

EN DEĞİŞİK HEDİYELİK

Bana hediye almak çok zormuş, öyle diyorlar! Ama ben nedense insanlara hediye alırken hiç zorlanmıyorum. Birkaç belirli adresim var ve orada aradığımı hep ama hep buluyorum. Bunlardan bir tanesi de Teşvikiye karakolunun karşı köşesindeki 3/C Bijuteri. Özellikle yaz aylarının gözdesi olan nazar boncuklu kolyeleri ve bileklikleri herkesin çok hoşuna gidiyor. Tasarımları değişik, yüzükleri başka yerde göremeyeceğiniz türde. Son dönemde bütün bayanların boynunu süsleyen o incecik kolyelerin, bin bir çeşidini 3/C’de bulabilirsiniz.

EN FERAH SİNEMA

Her ne kadar burası, benim “güzergâhım” içinde yer almasa da Anadolu Yakası’ndaki Wings Cinecity Trio Açık Hava Sineması Haziran başından Eylül sonuna kadar her hafta Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri saat 21.30’da havuz başında, yıldızlar altında sinema keyfi yaşama fırsatı sunuyor. Şezlonglara veya minderlere uzanıp, büyük şehrin karmaşasından uzakta, kendinizi Akdeniz’de bir sahil mekânında hissettirecek bu ayrıcalığı yaşamanızı öneririm. Konforu, ambiyansı ve çoğu filmi vizyon öncesinde göstermesi ile benzerlerinden ayrışan sinemada 200’e yakın şezlong ve büyük minder bulunuyor. Palmiyeler arasında, elinizde patlamış mısırınız ve içkinizle vizyon filmlerini izleyebiliyorsunuz.

EN ÇITIR EKMEK

1980’den beri fırıncılık ve pastacılık sektöründe hizmet veren Backhaus’un Nişantaşı Şubesi aslında uzun süredir açık, ama ben yeni keşfettim. Tatlılarına henüz “bulaşmadım” (yazın bitmesini bekliyorum), ama ekmekleri gerçekten nefis! Ürünlerin lif içermesi nedeniyle düşük kalorili unlu mamul talebine cevap veriyor. Ek olarak keten tohumu, kabak çekirdeği içi, meyve lifleri gibi gıda maddelerini içerdiğinden, sindirim sisteminde yavaş emiliyor ve uzun süre tokluk sağlıyor. Deneyin bence...