Dario Moreno Ödülleri sahiplerini buluyor

Toplum
17 Haziran 2009 Çarşamba

1968 yılında aramızdan ayrılan ünlü şarkıcı Dario Moreno’nun adını yaşatmak amacıyla verilen “Dario Moreno Ödülü” Temmuz ayında sahibini bulacak. En yakın dostu ve menajerliğini de yapan Erkan Özerman’ın teşvikiyle ilk olarak 1969 yılında verilen ödül bir Türk ve bir Fransız sanatçıya sunuluyor. Nana Mouskuri, Sylvie Vartan, Rika Zarai, Leo Misir, Gökşin Sipahioğlu ve Charles Aznavour gibi ünlü isimlerin bulunduğu 21 kişilik jüri Fransız  sanatçısını seçecek.

 19 kişilik Türk jürisinde ise Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Aziz Kocaoğlu, Selmi Andak, Atilla Dorsay, Ertuğrul Özkök, Hıncal Uluc, Gönül Yazar, Ayşe Kulin, Leyla Alaton Günyeli, Dani Grünberg, Raşel Meseri’nin  yanı sıra gazetemiz yazarlarından Robert Schild’in de aralarında bulunduğu  geniş yelpazede birçok önemli isim var.

Dario Moreno yalnızca Türk insanının değil, bir dönem dünya müzikseverlerinin de hayranlıkla dinlediği İzmir doğumlu, ünleninceye kadar İzmir’de yaşayan, ölünceye kadar İzmir sevdasını haykıran ve her fırsatta İzmir’e koşan bir sanatçıydı. İzmir Mithat Paşa Caddesi’nden, Asansör’ün kalbine giden 302’nolu sokak 1992 yılından beri “Dario Moreno Sokağı” adını taşıyor.