American Girl’ün en yeni bebeği: New Yorklu Yahudi kızı

Dünya
17 Haziran 2009 Çarşamba

American Girl oyuncak bebeklerinin yaratıcıları koleksiyonlarına yeni bir bebek daha kattı. On dört farklı temalı bebekten oluşan American Girl serisine eklenen bu yeni bebek Rebecca Rubin adını taşıyor ve 20. yüzyılın başında Amerika’ya göç eden Rus Yahudilerinin kızını temsil ediyor.

Rebecca ‘sizin gibi bir kız’ sloganı ile pazarlanan diğer etnik kökenli bebeklerin arasında raflardaki yerini aldı. Oyuncak serisinde, yerli Amerikalı, İrlandalı göçmen kızı, siyahî gibi farklı etnik kökenli kızlar bulunuyor. Yahudi göçmen kızı 95 dolara alıcı arıyor. Beraberinde bulunan kitapçıkta Rebecca’nın 1914 yılında Manhattan’ın aşağı doğu yakasında yaşayan fakir bir ailenin kızı olduğu belirtiliyor.

Amerikan Yahudi toplumu oyuncağa ilgi gösterirken, çocukları aile tarihlerini araştırmaları yönünde cesaretlendireceği düşünülüyor. 1914 yılında aşağı doğu yakasında karşılaşılan sorunların bazıları bugün bile güncelliğini koruyor. Bebek ile beraber gelen malzemeler Rebecca’nın büyükbabasının neden dükkânını Şabat’ta açtığına dair açıklama notunu da içeriyor.