Ağa Takılanlarda bu hafta

Mahalle baskısı, İsrail'in Kilis'i "işgali", gâvur olmak...

Şalom
10 Haziran 2009 Çarşamba

Haftanın yankıları

?İSRAİL'İN YAŞAM HAKKI

“Benim ülkem nasıl terör saldırısında, yani onlar da. Kimse insanların ölümüne neden olmak istemez. Hiçbirimiz istemeyiz, hiçbir ülke istemez. Ama hiçbir ülkeyi de kendini savunmak zorunda bırakmamak lazım. Yani hiçbir insanı da bırakmamak lazım. Çünkü işte o zaman insanlık dışı olaylar söz konusu olur. Filistin’de barışın olması, İsrail’in güvenliğinin sağlanması, bütün bunlar laik ve üniter bir Türkiye ile mümkün olur. Rejimi değişmiş bir Türkiye ile o coğrafyada ben İsrail’e de bir yaşam hakkı kalmayacağını düşünüyorum”

Canan Arıtman – CHP Milletvekili

http://www.timeturk.com/chpli-aritman,-israil-avukatligina-soyundu-74974-haberi.html

?İSRAİL’İN KİLİS’İ "İŞGALİ"

Gerçekte Marslıların Kilis’i istila etme olasılığı İsrail’in oraya el koymasından fazladır. Silah olarak ne kullanacaklar, faraza? Turfanda salatalık mı?

Metin Münir

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1102206&AuthorID=57&Date=03.06.2009&b=Buyuk%20Turk%20paranoyalari:%20

?‘AL MANAR’ MASUM DEĞİL

İntihar bombacıları için klip yapan, ‘Müslüman çocukların boğazını kesip, kanlarıyla Hamursuz bayramında keyif yapan İsraillileri (!) anlatan diziler yayınlayan, Hizbullah için adam toplayan, para toplayan, istihbarat çalışması yapan Al Manar, bir Al Jazeera, ya da Al Arabia değil ki. Başında ‘Al’ olunca, kimileri sadece Arap dünyasının bakış açısını yansıtan, zararsız bir kanal zannediyor.

Defne Samyeli

http://www.gunes.com/2009/06/03/yazarlar/yd.html

?MAHALLE BASKISI

Almanya’da Yahudiler üzerinde bir “mahalle baskısı” Nazilerden önce de vardı. Ancak, baskının bu türü, 1933’ten soykırıma kadar geçen sürede manevi gücünü Nazi iktidarından almıştır.

Kadri Gürsel

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1102639&AuthorID=78&Date=04.06.2009&b=Ey%20cemaat%20Nazileri%20nasil%20Bilirdiniz&a=Kadri%20Gursel&ver=04

?GÂVUR OLMAK

Gila Benmayor’un birkaç yıl önce isabetle tespit ettiği gibi: “Gâvur olmak zor iş. Sevdiklerinizle, dostlarınızla konuşurken birinin ‘Şu gâvurun yaptığına bak’ demesini duymazlıktan geleceksiniz.” Çünkü sizden beklenen budur. İnançlı bir gayrimüslim iseniz dinsiz/imansız anlamındaki bu sözü sineye çekmelisiniz. İnanmıyorsanız dahi gâvur kelimesinin taşıdığı zalim, merhametsiz vb. yan anlamların farkındasınızdır mutlaka.

Arus Yumul

http://www.stargazete.com/acikgorus/baska-tanrinin-cocuklari-haber-193135.htm

Haftanın link’leri

Kullanışlı bir felsefe: Spinozacılık

http://www.korotonomedya.net/kor/index.php?spinozism

Yedi kollu şamdanın ışığında Milas

http://www.chronicledergisi.com/content/view/19/1

Haftanın “nette okuma” önerisi

Karaborsacı Nesim

http://www.sansursuz.com/node/7601