YSK “Leh Leha” ile sahnede…

YSK gençleri ‘Leh Leha’ gösterisinde 130 kişilik dev bir kadroyla sahnede. Haziran ayında iki kez sahnelenecek Leh Leha’nın dans koreografisini Türkiye Salsa Şampiyonu Tülin Motola yaptı

Ester YANNİER Toplum
3 Haziran 2009 Çarşamba

Her yıl birbirinden farklı dans gösteriyle sezonu sonlandıran Yıldırımspor Kulübü bu kez gençlerle “Leh Leha” başlıklı çok güçlü bir projeye hazırlanıyor. Avraam’ın hikâyesini konu alan “Leh Leha” gösterisi, çok geniş bir yaş grubunun yer aldığı 130 kişilik  dev bir kadro tarafından sahneye konulacak. Bundan önce 2006 yılında “Train De Vie”, 2007 yılında “Ushpizin” ve 2008 yılında ise “Varoluşun İzleri” adlı gösterileri sahneye koyan YSK Gençleri şimdi de “Leh Leha” gösterisinin heyecanını yaşıyorlar.  Kendi alanlarında profesyonel kişilerle çalışılan gösterinin koreografisi 2004 yılında Türkiye Salsa İkincisi, 2005 ve 2007 yılında ise Türkiye Salsa Şampiyonu olan Tülin Motola tarafından hazırlanıyor. Derneğin Dans Başkanı Mirey Kohen ve Gösteri Süpervizörleri Galya Kohen ve Cesi Kohen tarafından yürütülen proje haziran ayı ortasında iki kez farklı mekânlarda sahnelenecek. İlk gösteri Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde, ikincisi ise Ulus Avraam Oditoryumu’nda sahne alacak.

Gösterinin koreografisini yapan Tülin Motola oyun hakkında sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1983 yılında İstanbul’da doğdum. Dans kariyerime 1989 yılında GKD’de başladım, 2002 yılına kadar da dernekte dans çalışmalarını yapmaya devam ettim. 2002 yılında sosyal Latin danslarıyla tanıştım. 2004 yılında Türkiye Salsa ikincisi, 2005 ve 2007 yılında ise Türkiye Salsa Şampiyonu oldum.

Şu anda neler yapıyorsunuz?

Şu anda Türkiye Dans Sporları Federasyonu A Klas Milli Takım sporcusuyum ve sosyal Latin dansları hakemliği yapıyorum. Sosyal Latin dansları, sirtaki, oryantal ve Latin aerobik derslerinin dışında dans okulları ve gruplarına ders veriyorum. Bunların dışında koreograflık da yapıyorum.

YSK Gençlerinin bu seneki projesinin koreografisini üstlendiğinizi biliyoruz. Biraz bu projeden bahseder misiniz?

Bu sene YSK Gençleriyle birlikte “Leh Leha” adında çok farklı bir proje hazırlıyoruz. Leh Leha Avraam’ın hikâyesini konu alıyor.  Bu hikayeyi 13 dans ve ufak mizansenlerle izleyicilere sunacağız. Bu projeyi diğerlerinden ayıran çok önemli özellikleri var. Öncelikle 130 kişilik dev kadroyla sahneye çıkıyoruz. Bunun dışında gösterimizdeki müziklerin hepsi konu ve koreografiye uygun bir şekilde profesyonel bir müzisyen tarafından hazırlandı.

Bildiğim kadarıyla bu projede çok farklı yaş grupları yer alıyor. Hangi yaşlar bunlar?

Leh Leha’da çok geniş bir yaş aralığı yer alıyor. En küçüğü 11, en büyüğün de 22 yaşında olduğu gösterimizde toplam 130 kişiyle sahnede olacağız.  

Böyle bir projenin çıkmasının zor bir süreçten geçtiğini düşünüyorum. Ne kadar süredir hazırlanıyorsunuz?

Böyle bir projenin hayata geçirilmesi kolay bir süreç değil. Bu projeye yaklaşık beş aydır hazırlanıyoruz fakat dans çalışmalarımız üç ay önce başladı. Aradaki süreçte konunun taslağı, takımların düzeni, dansların koreografisi ve müziklerin oluşturulması için uğraştık. Şimdi de çok yoğun bir şekilde dans çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklar için de zor bir süreç tabi ki. Çünkü bazıları aynı zamanda SBS’ye, bazıları da ÖSS’ye hazırlanıyor. Bunların dışında okuldaki sınavları, projeleri olmasına rağmen çalışmalara aksatmadan gelmeye çalışıyorlar.   

Gençler şimdiden büyük ilgi gören ve biletleri hızla tükenmeye başlayan “Leh Leha” gösterisi için  “herkesi bekliyoruz” diyorlar. Bilet rezervasyon için: 0212 274 99 31 ya da [email protected]