GKD’de Şavuot kutlaması

Toplum
3 Haziran 2009 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği’nde 26 Mayıs Salı akşamı bir ilk daha yaşandı. Şavuot Şenlikleri Dernek Başkanı Jojo Levi’nin yaptığı “hoş geldiniz” konuşmasıyla başladı. Ardından, Rav Yeuda Adoni Şavuot Bayramının önemini vurguladı ve ilk kez yaşanan coşkulu Şavuot kutlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra GKD gençlerinden Belin Alkan Şavuot’un tarihini ve insan hayatına kattığı olumlulukları katılımcılarla paylaştı.

Gece; geçmiş dönemde gerçekleştirilen faaliyetleri içeren barkovizyon gösterisi ile devam etti. 18 yaş üstü gençlerden oluşan Şemeş Bogrim, “Genç evliler”in oluşturduğu Gençlik Köprüsü Şemeş Geşer ve 16-17 yaş gençleri içeren Kohavim Gurupları’nın dansları ile coşan GKD’liler, Alper Öztürkkan, Gabi Bahiri, Eda Alfasa, Reysi Hazak ve Belin Alkan’ın yorumladıkları şarkılarla eğlenmeye devam ettiler. Şenliğe bu yıl kurulan ve sadece gençlerin oluşturdukları “Balagan” isimli tiyatro gurubunun yazıp sahnelediği Taxi isimli skeciyle mizah da eklenmiş oldu.

 Kutlama, tüm gurupların birlikte gerçekleştirdiği toplu dans gösterisi ile sona erdi. Geceye emeği geçenlere yapılan teşekkür konuşmasının ardından konuklar bir Şavuot geleneği olarak sütlü tatlılarla bezenmiş olan sofraya davet edildiler.