/Yazlık mekanlar

Aylin YENGİN Yaşam
3 Haziran 2009 Çarşamba

YAZLIK MEKÂNLAR

Uzun ve soğuk bir kışın ardından, nihayet yazlık mekânlar teker teker açılmaya başladı. Bu hafta sizlere Ajanda’mda tanıttığım mekânlar aslında hiçbirinize yabancı değil, ama genel anlamda en “in” yerler oldukları için hem yaz öncesi hafızanızı tazelemeniz hem de ada mevsimi açılmadan keyifli bir hafta sonu programı yapabilmeniz için onları size bir kez daha hatırlatmak istedim. Hepinize eğlenceli yazlar diliyorum…

Anjelique

Yaza ilk merhaba diyenler arasında yer alan favori Ortaköy mekânım Anjelique, 7 Mayıs gecesi düzenlenen muhteşem bir partiyle kapılarını açtı. Ortaköy’den İstanbul boğazına bakan, üç katlı bir yalıda, denizi restoranın içine kadar taşıyan dekorasyon anlayışı ile Timeout Miller Yeme İçme Ödülleri’nde 2005 yılının “En İyi Bar”ı ödülünü de alan Anjelique dünya çapında ünlü DJ ve grupların özel partilerde performans sergilediği bir restoran/bar. Bu sezon baştanbaşa yenilediği dekoru, müzik tarzı ve keyifli ortamı ile 2003 yılından bu yana yaz akşamlarına damgasını vuruyor. İçinde kendi restoranın haricinde, Da Mario’yu da barındıran Anjelique, hemen önünde yer alan iskele sayesinde denizden ulaşım imkânı da sunuyor. Yaz sezonunun klasikleşen mekânı Anjelique bu yıl da en gözde yerler arasında olacak.

Joke Perestroyka

Bu ismi bu yıl ilk kez duyuyoruz! İzzet Çapa’nın yeni çılgın mekânı Joke Prestroyka’nın açılışı da 7 Mayıs’taki dillere destan bir partiyle gerçekleşti. Akaretler sıraevlerdeki (eskiden Konyalı’nın olduğu yerde) bu mekân gerek bahçesiyle, gerekse eğlencesiyle yaz sezonunun favorilerinden... Nişantaşı Sofa Otel’deki Longtable adlı mekânında kış boyu devam eden meşhur Salı partileri de Prestroyka’ya taşınacak. İzzet Çapa bu arada Cahide’nin yazlığını ve Hilton’un hemen altındaki eski Al Jamal’i de (yol çalışması bittiği takdirde) açmaya hazırlanıyor.

Sortie

Eğlencenin kalbinin attığı iki bölge arasında köprü kurmayı hedefleyen Sortie hem dekorasyonu hem işletme anlayışıyla bir arada geliştirdiği “Beyoğlu” konseptini bu sezon adına da taşıdı. Bu yaz Sortie “ Sortie Beyoğlu” olarak anılacak. Eğlence ve konserlerin yanı sıra Mirror, Salomanje gibi mekânlar yine Sortie müşterilerine hizmet verecek. Öte yandan, üç sezondur hizmet veren balıkçı restoranı Fishmekan bu yıl yok. Fishmekan’ın yerine tanıdık bir balıkçı açıldı: Doğa Balık. Cihangir’in ara sokaklarından çıkıp manzaralı otel üstüne taşınan Doğa Balık bu yıl Boğaz’a misafir gelecek. Sortie’de Çarşamba akşamları yılların eskitemediği ünlü DJ Cüneyt Kurt çalacak. Salı akşamları ise, dünya jet-setinin rağbet ettiği yazlık gece kulüplerinin DJ’leri çalacak. Cannes, İbiza, St Tropez, Mykonos, Sao Paolo gibi yazlık popüler mekânlardaki eğlenceyi merak ediyorsanız bu yaz Sortie’den daha uzağa gitmenize gerek yok… 

Reina

Barbara Pensoy imzalı dekorasyonuyla Reina, beyaz ve metalik renklerde konforlu bir ortam sunuyor. Mekânla özdeşleşen restoranlar var. İstanbul’daki ilk Uzakdoğu restoranı Dragon, İstanbul’un klasik kulüplerinden Park Şamdan ve ünü dünyaya ulaşan Köşebaşı yine müdavimlerini Reina’da ağırlıyor. Sushi’nin ustası Itsumi de yavaş yavaş Reina klasikleri arasına giriyor. Bu kadar isim yapmış mekânların yanında Reina’nın kendi restoranı Reina Restoran da son derece başarılı. Reina’da bu yaz iki yeni restoran daha hizmete girdi. Bunlardan ilki dünyaca ünlü Bice. Süzer Plaza’da geçen sezon açılan Bice, İtalyan mutfağı düşkünlerinin bir numaralı adresi oldu. Geçen sene Reina’da hizmet veren Yunan balık lokantası Varoulko bu yıl yok. Bu sezon Kaya Demirer, Blue&Topaz adlı mekânla Reina’da yer alıyor. Gümüşsuyu’nun kaliteli restoranı Topaz, Reina’ya Blue&Topaz olarak geldi. Menüsü meze ve balık ağırlıklı…

Çubuklu 29

İşte asla eskimeyen, popülaritesinden yıllardır hiçbir şey yitirmeyen, vazgeçilmez bir yaz klasiği daha… Beykoz Korusu’nun yeşillikleri ve Boğaz ile bütünleşen Çubuklu 29, gündüzleri havuz, geceleri düğün ve özel davetler için hizmet veriyor. Havuz bölümü, meşaleler ile çevrili kokteyl, yemek alanı ve dans pistinden oluşuyor. Yağmura karşı tamamen korunaklı olan “Club” bölümü, tepesi fenerlerle aydınlatılan bir çadır görünümünde ve Boğaz manzarasına tamamıyla hâkim. Çubuklu 29’un havuzu her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık. Havuz menüsünün yanı sıra, hafta sonları zengin bir açık büfe sunuyor.

Su ADA

Asya ve Avrupa Kıtası’nın kesiştiği nokta... Karadeniz ile Marmara Denizi’ni birbirine bağlayan İstanbul Boğazı’ndaki tek doğal ada… Ada, enfes boğaz manzarasına sahip benzersiz konumunun yanı sıra barları, restoranları, olimpik yüzme havuzu ve eşsiz davet mekânları ile dört dörtlük bir eğlence merkezi. Yerli ve yabancı misafirlerin vazgeçilmezi olan Su Ada, kısa sürede İstanbul cemiyet hayatına da damgasını vurdu. Gündüz saatlerinde İstanbul’un kargaşasından uzaklaşarak, tatil tadında bir havuz keyfi sunan mekân, akşamüstü romantik günbatımına karşı, içkinizi yudumlama ayrıcalığı sağlıyor. İçerisinde Suda Kebap, Arşipel Balık ve Quente gibi farklı mutfaklara yer veren ve muhteşem partilere ve konserlere imza atan Su Ada, yazın tatile gidemeyenlerin alternatif kaçış noktası.

Blackk

Geçtiğimiz senelerde “club” olarak açılan Blackk, zamanla daha da büyüyerek kapsamlı bir eğlence yeri haline geldi. Blackk, üç kısımdan oluşuyor: Resto-lounge, Club ve Levendis Rum Meyhanesi... Resto-lounge bölümü, New York ve Londra’da yeni popüler olan tarzın Türkiye’deki ilk örneği. Burada rahat koltuklarınızda yemeğinizi yiyip, aynı rahatlıkla geceye devam edebileceğiniz bir ortam yaratılmış. 19.30’dan itibaren hizmet vermeye başlayan Resto-lounge’da içkilerinizi yudumlarken Boğaz’ın eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz. Yemek seçiminizi ise fusion lezzetlerden oluşan a la carte mönü veya sushi mönüsünden yapmanız mümkün. Popüler müzik çalınan alt kat (Club) 04.00’e kadar dans edip zaman zaman da canlı şovlar izleyebileceğiniz alternatif bir mekân. Farklı dekorasyonuyla dikkat çeken Levendis Rum Meyhanesi ise fiks mönüye sahip modern bir taverna.