Rafael Nadal’a büyük sürpriz...

Spor
3 Haziran 2009 Çarşamba

Tek erkeklerde Dünya’nın 1 numarası İspanyol Rafael Nadal; kariyerinde Fransa Açık’ta (Roland Garros) ilk kez yenildi, İsveçli Robin Soderling nefesleri kesen 4. tur maçını 3-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. İspanyol tenisçinin Fransa’daki galibiyet serisi ve rekoru 31 maçta kaldı.

2008’de tek erkekler şampiyonu olduktan sonra, İsviçreli tenisçi Roger Federer’in 4.5 yıllık liderliğini elinden alarak dünya klasmanında ilk sıraya yerleşen, bu yılki Avustralya Açık’ta şampiyon olan, 4 Roland Garros, 1 de Wimbledon şampiyonluğu bulunan Nadal, 23 numaralı seribaşı İsveçli rakibi Robin Soderling’e 6-2, 6-7 (2/7), 6-4 ve 7-6 (7/2)’lık setlerle 3-1 yenilerek, turnuvadan elendi. Dünyanın bir numaralı tenisçisi, üst üste 5. Roland Garros şampiyonluğunu beklerken, 2005 yılından bu yana bu turnuvada ilk kez bir maç kaybetmiş oldu.

Federer pes etmedi

Rakipleri birer birer elenen 2 numaralı seribaşı Roger Federer, Alman Haas önünde ilk 2 seti kaybetti. Sonrasında şampiyon gibi oynayıp maçı çevirdi.

Tek erkeklerde Dünya’nın 1 numarası İspanyol Rafael Nadal’ın kariyerinde Fransa Açık’ta (Roland Garros) ilk kez yenilmesinin ardından, elenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 2 numaralı seri başı Roger Federer, müthiş bir geri dönüşe imza attı.

Oldukça çekişmeli geçen ve tie-break’e giden ilk seti 7-6 (7-4) kazanmayı başaran Alman raket, 2. seti de7-5 almayı başardı ve 2-0 öne geçti. Karşılaşmanın genelinde yaşanan çekişme 3. sete de yansıdı. Servis oyunlarında hata yapmayan iki tenisçi dengeyi bozamazken, Haas’ın servisini kırmayı başaran Federer seti 6-4 aldı ve maçta durumu 2-1’e getirdi.

Maça tutunmanın verdiği moralle 4. sete çok iyi başlayan Federer, 1 ve 3. oyunlarda Haas’ın servisini kırdı ve durumu 3-0’a getirdi. Konsantrasyonunu kaybettiği gözlenen ve basit hatalar yapan Tommy Haas karşısında 5. oyunda da servis kıran Roger Federer, seti 6-0 kazandı ve maça denge getirdi: 2-2.  5. ve son sete servis atarak başlayan Haas, ihtiyacı olan morale ulaştı. Rakibinin direncini kırmayı başaran Federer,  çekişmeli geçen oyunu lehine çevirdi ve final setini de 6-2’yle aldı.

Serena ve Sharapova çeyrek finalde

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda kadınlarda 2 numaralı seribaşı Birleşik Amerikalı Serena Williams’ın favorilerin peş peşe elendiği Paris’te yüzü güldü.

Williams, 24 numaralı seribaşı Kanadalı Aleksandra Wozniak karşısında 2 sette çeyrek final biletini kaptı. 23 dakika süren ilk sette Wozniak nefes alamadı. Williams 6-1’e 15-2’lik winner üstünlüğü ile ulaşırken 2 kez servis kırdı.  İkinci sette 2002 şampiyonu Amerikalı raket 1 kez servis kırdırsa da korttan 6-2’lik sonuçla 2-0 galip ayrıldı. Kariyerini tehdit altına alan sakatlık sebebiyle 9 ay kortlardan uzak kalan Maria Sharapova fırtına gibi döndü; Fransa Açık 4. turunda Çinli Na Li’yi 6-4, 0-6 ve 6-4’lük setlerle deviren Rus raket adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.