18. Dünya Maccabiat Oyunları’na hazırız

Spor
3 Haziran 2009 Çarşamba

18. Dünya Maccabiat oyunları her dört yılda bir olduğu gibi, bu sene de İsrail’de, Tel Aviv’de gerçekleşecek. 10 Temmuzda başlayacak oyunların açılışı 13 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Organizasyon 23 Temmuzda son bulacak. Bütün dünyadan Yahudi  sporcuların katılacağı yarışmalarda 7000 atlet dünyanın 50 ülkesinden İsrail’de yarışacak. Dünyanın pek çok ülkesinden katılımcılar futbol, basketbol gibi bilinen sporların yanında softball veya squash gibi çok çeşitli sporlarda 10 gün boyunca yarışacak.

Türkiye, 18.Maccabiat oyunlarına üç ana kategoride katılacak. Futsal (salon futbolu), tenis ve basketbol olarak katılacak. Ekibimizin başkanlığı  bu yıl Başkan Jojo Pinto tarafından gerçekleştirilecek.İdare heyetinde ona Mordo Ennekave, Jak Gökay, Jojo Sisa, Yusuf Aner, Beno Goldstayn, Sadi Beceren, Faruk Gabay  yardımcı olacaklar. Takımlarımız ise şu şekilde;

Futsal Junior Takımı 1991-1992: İdareci Vedat Levi, Antrenör İlker Gaon, Takım: Beri Pardo, Aksel Kastoryano, Aksel Gürel, Sinan Hobeş, Barış Varol, Aydın Men, Melih Motola, Nedim Ruso

Futsal Youth takımı 1993-1994:Takım: Eli Can  Doenyas, İzel Avimelek, İshak Hadar, Ari Konfino, Eran Anjel, Mert Özsarfati, Asaf Levin, Cem Sarfati, Erol Dayan,Sani Meşulam, Sami Morhayim

Basketbol Junior Takımı idareci:Marun Gabay, Antrenör:Yılmaz Karakoç Takım:Bülent Yohay,Seynur Saporta, İzer Baler Saporta,Yusuf Esim, Davit Penso, Alper Ezkenazi, Erin Gülerşen, Semih Saduk, Sani Kohen

Tenis: İdareci Hayim Semoil Kız Tek ve Çiftler: Çağla Lusi Azgari (2007 Roma Avrupa Macabi Oyunları  Tek ve Çiftler Şampiyonu)

Junior Erkek Tek ve Çiftler Tali Şalhon

Master Erkek 50 yaş+:Hayim Semoil

İsrail’den gelen haberlere göre, bu yıl Maccabiatlar’da sporculara ve bütün İsraillilere açık sahillerde eğlenceli ve değişik faaliyetler gerçekleştirilecek.

Bu yıl kayıt yaptırmış sporcular arasında üç Olimpiyat oyununda birçok madalya almış yüzücü Jason Lezak da katılacak. Jason özelikle Pekin Olimpiyatları’nda Michael Phelps ile birlikte bayrak yarışında aldığı madalya ile tanınıyor.

Bu yıl ayrıca Arjantinli hakem Horacio Elizondo, 1994 yılında Dünya kupası finalinde İtalya-Fransa arasındaki final maçını yöneten ve Zidane’a kırmızı kart gösteren hakem Maccabiat oyunları için İsrail’de olacak.

Temmuz ayında İsrail’de gerçekleşecek yarışmalar için Macabiat komitesi Jojo Pinto başkanlığında hazırlıklarına devam ediyor. Macabiat ile ilgili farklı gelişmeleri yine bu sayfalardan yaz boyunca takip edebilirsiniz.