Eskilerden yaz konserleri

Kültür
3 Haziran 2009 Çarşamba

15 yıl kadar turnelerden uzak duran Leonard Cohen, sevenlerine veda niteliğini taşıyan uzun bir turneye çıkıyor. Cohen Amerika ve Avustralya’da çıktığı konserler dizisini Nisan ayında tamamladı. Ancak gördüğü büyük ilgi nedeniyle veda konserlerinin sonuncularını bölgemizde verme kararı aldı. Eylül ayında konser vermek üzere İstanbul’da geleceği kesinleşen Leonard Cohen’in Tel-Aviv konseri 24 Eylül’de gerçekleşecek.

40 yıllık müzik kariyerini geride bırakan Leonard Cohen’in veda konserleri ile hayranları sanatçıyı son kez sahnede izleme olanağını bulacaklar.

Bu arada İsrail karşıtı taraflar sanatçının bu ülkedeki konserini iptal etmesi yönünde baskı yapmaktalar. Ayrıca Leonard Cohen’in menajerine e-postalar gönderip İsrail konserini iptal etmesini istiyorlar. 50’li yılların en başarılı şarkıcılarından, o dönemde plakları 100 milyon satan Paul Anka’nın, Ağustos ayında İsrail’de konser vermesi bekleniyor. Bugün 68 yaşında olan sanatçı Tel-Aviv Mann Oditoryum’da sahne alacak.

Ağustos’ta Tel-Aviv’de konser verecek olan Kanada doğumlu Paul Anka ise 1950’lerin sonu 1960’ların başında, hit parçaları “Diana”, “Lonely Boy”, “Put Your Head on My Shoulder” ile gençlerin kalbini kazandı. Paul Anka, Frank Sinatra’nın ölümsüz şarkısı “My Way”in de sözlerini yazdı.