5.GİLA KOHEN ÖYKÜ YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU

Şalom Gazetesi’nin genç yaşta yitirdiği Kitap Editörü Gila Kohen’in anısına her iki yılda bir düzenlediği “Gila Kohen Öykü Yarışması”nın 5. si sonuçlandı.

Şalom
22 Mayıs 2009 Cuma

ŞalomGazetesi’nin genç yaşta yitirdiği Kitap Editörü Gila Kohen’in anısına her iki yılda bir düzenlediği “Gila Kohen Öykü Yarışması”nın 5. si sonuçlandı.

Türk yayın yaşamına yeni yetenekler kazandırmayı amaç edinen söz konusu öykü yarışmasının Seçici Kurulu Feridun Andaç başkanlığında, Liz Behmoaras, Stella İlyazer, Tülay Gürler ve Mario Levi’den oluştu.

 

Seçici Kurul Ercan Y.Yılmaz’ın “Beyazı Kirli” adlı öyküsünü birinciliğe layık buldu. Yazar, 1982 Batman doğumlu. Halen Batman’da öğretmenlik yapıyor. Birçok öyküsü ve denemeleri Milliyet Sanat, Kül Öykü gibi dergilerde yayınlandı.2008 Yılmaz Güney KSF Şiir Özendirme ödülü, 2008 Bülent Ecevit Şiir Özel Ödülü, 2008 Hüseyin Çelebi Şiir Ödülü sahibi.

 İkincilik ödülünü “Odatravma” adlı öyküsüyle alan Hayati Çitaklar 1985 yılında Çorlu’da doğdu. Koç Üniversitesi’nde onur bursu ile Felsefe okurken yarı zamanlı İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuar’ında tiyatro eğitimine devam ediyor. 2008 Ş.Avni Ölez Şiir Yarışması Seçici Kurul Özel Ödülü’nü, 2008 Eskişehir Kültür Sanat Edebiyat Derneği Öykü Yarışması üçüncülük ödülünü ve 2008 Kocaeli Üniversitesi Gençlik Şiir Yarışması Ödülü’nü kazandı.

Kurul üçüncülüğe Melahat Yıldırım’ın “Aşağıdaki Ölüler” adlı öyküsünü değer buldu. 1974 Karabük’te doğan yazar, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Bölümü’nü bitirdi. Halen Ankara’da öğretmen olarak çalışıyor. “Kelimelerin Peygamberi” adlı öyküsü 2009 Altkitap Öykü Seçkisi’nde yayınlandı. Ayrıca öyküleri Kül Öykü Gazetesi’nde yer aldı.

Bu sene Seçici Kurul, Turan Ali Çağlar’ın “Tımtı”,  Eşref Karadağ’ın “Ismarlama Gelin” adlı öykülerini Mansiyon’a layık buldu.

21 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleşen Ödül Töreni’nde ödül ve mansiyon alanların öykülerinin yanı sıra Seçici Kurul’un yayınlanmaya uygun gördüğü 16 hikâyenin de yer aldığı “Öykülerden Yansımalar” adlı kitap aynı gün Gözlem Gazetecilik tarafından satışa çıkarıldı.

Kitapta yer almayan hak kazanan diğer öyküler ise şöyle:

Haydar Eren Akın                                    Bir Teselli Yok Artık

Hande Baba                                               Görünmez Gece

Demet Çaltepe                                           Şeytan Merdiveni

Zeynep Çolak                                            Şizofrence Bir Hikâye

Önay Eriş                                                   Kadından

Nil Güney                                                   Eğri

Çetin Kalman                                            Beklerken

Eşref Karadağ                                           Sakızlı Deli Memet

Bensu Kaya                                                Otobüs

Selahattin Kibar                                        Karşı Ateş

Vivian Kohen                                             Arınma Akşamında Aşk

Alberto Modiano                                        Piyano

İbrahim Şaşma                                           Ali Rıza Ölsün mü?

Özgür Taburoğlu                                       Yalancı Emzik

Atiye Güner Tümüklü                               Aşkın E’ Hali

Melahat Yıldırım                                        Zozan

Bu yıl ayrıca ilk kez Ulus Özel Musevi Lisesi 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin öykülerinin değerlendirildiği ŞALOM UÖML GENÇLİK ÖDÜLLERİ de dağıtıldı. Bu değerlendirme kapsamında İvon Siva’nın “O” adlı öyküsü Birincilik Ödülü’nü, Berk Diler’in “2238” adlı öyküsü İkincilik Ödülü’nü, Giray Türkmen’in “Derya” adlı öyküsü Üçüncülük Ödülü’nü alırken, Aylin Çiprut’un “Karla Kaplı Aşk” ve Rafi Kohen’in “Hayal ve Gerçek” isimli öyküleri de Mansiyon almaya hak kazandılar. ŞALOM UÖML GENÇLİK ÖDÜLLERİ’nde değerlendirmeye alınan tüm öyküler ayrıca, “Gençlerin Kaleminden” başlığı altında Gözlem Gazetecilik tarafından kitaplaştırılarak yayına sunuldu.