-

20 Mayıs 2009 Çarşamba

KLEZ-MEZ GitarCafe’de

Bora Gürel (keman, vokal), Sumru Ağıryürüyen (vokal, mandolin), Özlem Gürel (çello, vokal) ve Yuriy Ryadchenko’dan (bayan) oluşan KLEZ-MEZ Grubu 27 Mayıs Çarşamba akşamı Moda GitarCafe’de Klezmer, Sefarad ezgileri ve Yidiş şarkılardan bir demet sunacak. Tel: 0216 348 60 55

 

Oi Va Voi Grubu Babylon’da

Babylon, 21-22 Mayıs  tarihlerinde Londralı altı genç müzisyenden oluşan Oi Va Voi Grubu’nu ağırlıyor. Oi Va Voi, Yiddish konuşma dilinde “Aman Tanrım” anlamına geliyor. Ebeveynleri Yahudi göçmeni olan Oi Va Voi, kökenlerine bağlı kalarak bildiklerini, hissettiklerini, modern dünyanın diliyle, yaşadıkları anın argosuyla, şimdiki zamanı yakalayıp, geçmiş zamana yüz çevirmeden müziklerine taşıyorlar. Grup, hala bazı Yahudi düğünlerinde performans sergiliyor.  Müzikleri soul, ska, trip hop, drum’n bass ve Balkan ritimlerinin hoş bir kombinasyonundan oluşuyor.

 

 

Mario Levi, CI Dialogues Konferansı’nda

Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat etkinliği kapsamında ve Akademie der Künste Berlin iş birliğiyle 22 Mayıs Cuma günü, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek olan CI Dialogues Konferansında, “Kozmopolitlik” kavramı masaya yatırılacak. Etkinliğe yazar Mario Levi, Akademie der Künste Berlin’in Sanat Direktörü Johannes Odenthal, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, New York Pratt Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Ayşe Yöner ve sanatçı Mercan Dede katılacaklar. Tel: 0212 244 71 71

 

Süzet Fransez ve Eti Bahar, 1555 A.R.K. Sergisi’nde

Cihangir’de bulunan A.R.K Kültür Merkezi, 23 sanatçının katılacağı “1555 A.R.K” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. 15 Mayıs Cuma günü açılan sergide performanslar, yerleştirmeler, duvar resimleri, fotoğraflar ve videolar yer alacak. Süzet Fransez ve Eti Bahar’ın heykelleriyle katılacakları sergide ayrıca Genco Gülan, Leyla Okan, Suzan Batu, Komet, Deniz Aygün Bemba, Greg Wolff ve Erol Akyavaş gibi sanatçılar da yer alıyor.

 

Akbank Sanat’ta “Hep Aynı Şarkı”

Alain Resnais’nin 1997’de gerçekleştirdiği ‘‘On Connait la Chanson’’ filminden ilham alınarak düşünülen ‘‘Hep Aynı Şarkı’’ sergisi 13 Mayıs – 10 Haziran  tarihlerinde Akbank Sanat’ta görülebilir. Merkezin yeniden hizmete açılan giriş katının ilk sergisi “Hep Aynı Şarkı”nın küratörü Ali Akay, sanatçıları ise Ayşe Erkmen, Seza Paker, Leyla Gediz, Brice Dellsperger ve Wang Du.

www.akbanksanat.com

 

“Lizbon: Bir Başka Şehirden Hatıralar”

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Portekiz’deki Calouste Gulbenkian Vakfı işbirliğiyle, 14 Mayıs – 14 Temmuz tarihleri arasında küratörlüğünü Helena De Freitas’ın gerçekleştirdiği, “Lizbon Bir Başka Şehirden Hatıralar” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başını kapsayan zaman diliminde yaşamış önemli Portekizli sanatçıların eserleriyle, bizlere hem uzak hem de bir o kadar yakın olan Lizbon kentini tanıtıyor. Sergide aralarında 6 duvar halısının da bulunduğu 73 tablo ve 30 fotoğraf yer alıyor. Sergi süresince Portekiz kültürüne ışık tutacak şiir, müzik geceleri ve sürpriz başka etkinlikler düzenlenecek.