Turizmcilerden İsrail’e ‘çıkarma’

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Dünya Gazetesi’ne verdiği bir demeçte Gazze ve Davos olaylarından sonra Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısında yüzde 70’lere varan bir düşüş yaşandığını söylerken bu durumu düzeltmek için 19 Mayıs’ta federasyon olarak İsrail’e bir “çıkarma” yapacaklarını belirtti.

Şalom
13 Mayıs 2009 Çarşamba

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Dünya Gazetesi’ne verdiği bir demeçte Gazze ve Davos olaylarından sonra Türkiye’ye gelen İsrailli turist sayısında yüzde 70’lere varan bir düşüş yaşandığını söylerken bu durumu düzeltmek için 19 Mayıs’ta federasyon olarak İsrail’e bir “çıkarma” yapacaklarını belirtti. Barut şöyle konuştu: “Yılda 550 bin kişinin geldiği İsrail, bizim için çok önemli bir pazar. Türkiye ve İsrail dost ülkeler. Bu tür sıkıntılar olabilir.  Bunları düzeltmek adına 25-30 kişilik bir ekiple Tel Aviv’de bir workshop, akabinde de ortak bir basın toplantısı düzenleyeceğiz.”

Barut, İsraillilerin ülkenin iç dinamikleri nedeniyle stresli bir hayat yaşadıklarını, bu yüzden yılın on iki ayında da Türkiye’ye geldiklerini belirtti.