İsrail, Papa’nın ziyaretine hazırlanıyor

Dünya
9 Mayıs 2009 Cumartesi

İsrail,  Papa’nın pazartesi günü başlayacak ziyareti için hazırlanıyor. 16. Benediktus'un düzenleyeceği ayinler için binlerce kişinin toplanacağı alanlarda düzenlemeler yapılırken, Papa için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Papa’yı İsrail’de polis, askerler ve ajanlardan oluşan 80 bin kişilik bir güvenlik ordusunun koruyacağı bildirildi.

Papa 16. Benediktus, Kudüs'te her üç dinin kutsal mekânlarını ziyaret ederek barış mesajları verecek.

Papa'nın ziyareti için alınan güvenlik önlemleri, bugüne kadar İsrail'de alınan en büyük güvenlik önlemini oluşturuyor. "Beyaz Pelerin" adı verilen Papa koruma operasyonuna göre sadece Kudüs'e 30 bin polis konuşlandırılacak. İsrail emniyeti, Papa'nın güvenliğini sağlayacak personelin aylardır bu ziyaret için hazırlandığını ve koruma amaçlı özel teknolojiler kullanılacağını belirtti.

Papa'nın ziyaretiyle ilgili alınmış herhangi bir terör ihbarı ya da tehdit bulunmadığı kaydedildi. Ancak Papa, güvenlik gerekçesiyle, genellikle ziyaretlerinde kullandığı üstü açık arabasını, İsrail'de sadece ayin alanına giderken kullanabilecek.

Ortadoğu turu başlıyor
Papa, Ortadoğu turuna bugün Ürdün'den başlıyor. Ardından 11-15 Mayıs arasında İsrail ve Filistin topraklarında olacak. Daha önce İslam ve Yahudi dünyasını öfkelendiren bazı konuşmalar yapan Papa'nın bu topraklarda yapacağı söylemler ve sarf edeceği her kelimenin önemli olduğunun altı çiziliyor.