Altı önemli üniversite ve 24 özel konuk UÖMO Meslekler Günü’ne katıldı

Toplum
8 Mayıs 2009 Cuma

“UÖMO Meslekler Günü”  24 Nisan 2009 Cuma günü UÖMO’da başarıyla gerçekleşti. Lise öğrencilerine gelecekteki mesleklerini şekillendirmede katkı sağlamak amacıyla Rehberlik Servisi ve Mezunlar Kolu’nun organize ettiği Meslekler Günü’nde içlerinde UÖMO mezunlarının da bulunduğu alanında uzman 24 konuk, öğrencileri meslekleri hakkında bilgilendirdi. Öğrenciler aynı gün okulda stand açan Kadir Has, Sabancı, Koç, Işık, Bilgi, Yeditepe Üniversiteleri’nin yetkilileri tarafından     üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgi edinme fırsatını da buldular.

Tüm gün boyunca süren etkinliğe, Fen Bilimleri Dershanesi Rehberlik Servisi’nin  “Meslek Seçimi” konulu konferansı ile başlandı. Dershane yetkilileri Sevgi Toprak Yaran ve Cihan Yeşilyurt Amram Oditoryumu’nda öğrencilere barkovizyon eşliğinde bireyin hayatında meslek seçiminin önemini anlatan bir sunum yaptıl. Sunumda; konuşmacılar öğrencilere meslek seçimi öncesinde kendi yetenekleri, ilgileri ve özellikleri hakkında mutlaka fikir sahibi olmalarını ve hedefledikleri mesleğin özelliklerini iyi tanımalarını önemle vurguladılar.  Ayrıca öğrencilere seçmeyi düşündükleri meslekleri tanımaları için, mesleklerin uygulandıkları çalışma ortamlarını, iş bulma olanaklarını ve mesleğin gerektirdiği fiziksel ve psikolojik özellikleri araştırmalarını da tavsiye ettiler.

Mezunlar Kolu Başkanı Berta BANANA ile birlikte günü organize eden Lise Rehber Koordinatörü Berkay DELİGÖZ ve Özlem AYKUT, “Dokuzuncu sınıftan itibaren öğrencilerimizin meslek seçiminde fikir sahibi olmaları amacıyla okulumuza, alanında uzman konukları davet ediyor ve Kariyer Ofisi’mizin sunduğu yaz stajı imkânı ile onlara düşündükleri meslek alanını yerinde yaşayarak gözlemleme fırsatı sunuyoruz. Bu yıl aynı amaçla Mezunlar Kolu ile birlikte organize ettiğimiz UÖMO Meslekler Günü’ne kendi mezunlarımız ve akademisyenlerin oluşturduğu çeşitli meslek gruplarından 24 konuşmacı katıldı. Öğrenciler merak ettikleri meslekleri dinlemek, akıllarındaki soruları sormak ve bu meslekleri yakından tanıma fırsatını buldular. Meslek seçimiyle ilgili bir de sunumun yapıldığı Meslekler Günü’nde ayrıca İstanbul’un altı önemli üniversitesi de tanıtım standlarıyla hazır bulundu. Katılan konuşmacıların önemli bir kısmını kendi mezunlarımızın oluşturması da güne farklı bir anlam kazandırdı. Artık mesleğini eline alarak yetişkinliğe adım atmış mezunlarımız bir zamanlar ders dinledikleri sıralarda yeni kuşaklara bilgi ve deneyimlerini aktarmanın heyecanını yaşadılar. Bizler de onlarla büyük gurur duyduk.” dedi.