Memo’dan veda!

NBA’de play-off ilk tur maçlarının heyecanı devam ederken, milli basketbolcumuz Mehmet Okur’un takımı Utah Jazz, Los Angeles Lakers’a mağlup oldu ve play-off’lara veda etti! Zaza’nın coştuğu gecede Atlanta ise seriyi eşitledi

Spor
6 Mayıs 2009 Çarşamba

Utah: 96, LA Lakers: 107

Milli basketbolcu Mehmet Okur’un formasını giydiği Utah Jazz, Batı Konferansı paly-off ilk tur 4. maçında Los Angeles Lakers’a deplasmanda 107-96 yenildi ve seride 4-1 geriye düşerek play-off’lara veda etti. Milli basketbolcu Mehmet Okur’un sakatlığı nedeniyle ilk 3 maçı kaçırması ve son iki karşılaşmada ise istenilen performansı sergileyememesi Utah Jazz adına Lakers’a diş geçirememenin en önemli etkenlerindendi.

Normal sezonda Batı Konferansı’nı lider olarak kapatan ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olarak gösterilen Los Angeles Lakers’ta, beşinci maçın yıldızı Lamar Odom oldu. 10/15 genel şut ortalamasıyla oynayan Odom karşılaşmayı 26 sayı, 15 ribauntla tamamladı ve ‘double-double’ yaptı. Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant ise attığı 31 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, İspanyol oyuncu Pau Gasol de 17 sayı, 11 ribauntla ‘double-double’ yapan bir başka isim oldu.

Karşılaşmaya ilk beşte başlayan ve 31 dakikaya yakın süre alan milli oyuncu Mehmet Okur ise 2/9 gibi düş bir şut yüzdesiyle oynarken maçı da sekiz sayı, sekiz ribaunt, iki asist, iki top kaybı ve bir blokla tamamladı. Okur, üç sayılık atışlarda 1/2 isabet sağlarken, dört kez geldiği serbest atış çizgisinden ise takımına üç sayı kazandırdı.

Konferans yarı finaline erken adım atan ve fazladan dinlenme şansına sahip olan Lakers, yarı finalde Portland Trail Blazers - Houston Rockets eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

 

Atlanta: 81, Miami: 71

Gürcü asıllı Türk basketbolcu Zaza Pachulia’nın formasını giydiği Atlanta Hawks, American Airlines Arena’da konuk olduğu Miami Heat’i 81-71 yenerek Doğu Konferansı play-off ilk tur dördüncü maçında seride durumu 2-2’ye getirdi. Atlanta Hawks adına maça damgasını vuran isim ise Zaza Pachulia’ydı. Zaza sonradan dahil olup 34 dakika süre aldığı karşılaşmayı 12 sayı, altısı hücum olmak üzere 18 ribaunt, bir asist ve iki top çalma ile tamamlayarak ‘double-double’ yaptı. Pota altında müthiş bir maç çıkaran Zaza, 5/8 genel şut ortalaması tuttururken, serbest atışlarda da 2/4 isabet sağladı. Zaza maçtan sonra yaptığı açıklamada karşılaşma boyunca kendisini ‘Rocky Balboa’ gibi hissettiğini söylerken, takım arkadaşları da Zaza’ya övgüler yağdırdılar.

Atlanta’nın en skorer ismi 15 sayı üreten Mike Bibby olurken, Josh Smith 13, Joe Johnson 14, Fhilip Murray ise 11 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar.