-

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Maria Pages ve Flamenko Cumhuriyeti CRR’de

Flamenko’nun en güçlü kadın figürlerinden biri olan Maria Pages, 2001 yılında prömiyerini Manhattan’ın ünlü Symphony Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği Flamenko Cumhuriyeti gösterisi ile 13 Mayıs’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na geliyor. Mutluluktan şiddete, hüzünden hicve, komediden aşka flamenkoyu seyircilere yedi bölümde yaşatacak olan Madrid Kültür Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, ödüllü sanatçı Pages ve grubu Türkiye’de ilk kez bulunacak.

İstanbul’da Bahar

Deyim Sanat Galerisi, 25. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında 7-30 Mayıs tarihleri arasında “İstanbul’da Bahar” adlı karma resim ve heykel sergisini ağırlayacak.İstanbul’u simgeleyen tüm öğeleri buluşturan sergiye Yusuf Özsarfati, Ümmet Karaca, Ünsal Tokerden, Sema Çulam, Remzi İren, Nizam Güner, Sevgi Çağal, Funda Tarakçıoğlu’nun yanı sıra daha birçok sanatçı katılacak. Tel: 0212 2862183

CKM’de “Annem ve Kızım” Sergisi

Caddebostan Kültür Merkezi, 4-17 Mayıs tarihleri arasında Anneler Günü kapsamında gerçekleştirilen “Annem ve Kızım” sergisine ev sahipliği yapıyor. Heykel, resim ve farklı objelerin sunulduğu sergiye takı sanatçısı Sabrina Fresko da “Lara, Su Perisi” adlı takılabilir heykeli ile katılıyor. Küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun üstlendiği etkinlikte ayrıca Aida Bergsen,  Deniz Tunç, Dilek Işıksel, Gamze Araz Eskinazi, Yasemin Sayınsoy, Gamze Güven, Gül Bolulu, Gülnur Özdağlar, Günseli Kato ve Sevgi Karay’ın eserleri de yer alıyor.

Bir Bütün Olarak Dünya

Milli Reasürans Sanat Galerisi, Goethe Enstitüsü ile işbirliği yaparak 28 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında  “1990’lar Alman Belgesel Fotoğrafçılığı” konulu sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Ulf Erdmann Ziegler’in üstlendiği sergi, 19 fotoğrafçının 17 farklı grupta toplanmış çalışmalarıyla 1989 sonrası Alman fotoğrafçılığına ışık tutuyor.

Akbank Sanat’ta ‘‘Deleuze ve Sanatlar’’

Ali Akay’ın koordinatörlüğünde düzenlenen ‘‘Deleuze ve Sanatlar’’ 4. konferans dizisi 4-9 Mayıs tarihlerinde Akbank Sanat’ta düzenleniyor.

Konferanslarda Organsız beden nasıl yapılır?, Ernesto Neto’nun ‘Anti-Leviathan’ı, Deleuze ve Guattari’nin duygulara ve algılara bakışındaki sanatsal ifade, Kafka’nın minör edebiyatının beraberinde güncel sanatta da yol açtığı minör politikalar, Samuel Butler’ın “Erewhon” adlı hikayesi sadece ‘’hiçbir yer’’ değil, ama aynı zamanda şimdi ve burada anlamına mı gelmekte, Deleuze ve müzik gibi konu başlıkları ele alınıyor.

www.akbanksanat.com

Michel Camilo ve Roby Lakatos İş Sanat’ta

Latin cazın piyano virtüözü Michel Camilo ve “Şeytanın Kemancısı” lakaplı Roby Lakatos,  İş Sanat’a konuk oluyor. Latin caza inanılmaz bir dinamizm katan Michel Camilo triosuyla, Roby Lakatos ise altı kişilik grubuyla sahne alacak. Bu muhteşem konser 9 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleşecek.