Obama: İsrail'le İlişkilerimiz Sarsılmaz

Dünya
4 Mayıs 2009 Pazartesi

İsrail’in kuruluşunun 61.yıldönümünde, Amerika Başkanı Barack Obama, Amerika-İsrail ilişkilerinin,  eskisinden daha sağlam olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta, İsrail’in Bağımsızlığı’nın 61.yılı dolayısıyla Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Obama, Amerikalılar adına, İsrail halkına ve İsrail Hükümeti’ne içten tebriklerini iletti.

Obama ayrıca, İsrail’in 1948’de bağımsızlığını ilan etmesinin hemen akabinde, yeni kurulan devleti ilk olarak tanıyan ülkenin, ABD olduğunu hatırlattı. Başkan, ikisi de barış arayışı içinde olan Amerika-İsrail ilişkilerinin, eskisinden daha güçlü ve sarsılamaz olduğunu da sözlerine ekledi. Obama, Ortadoğu’da, İsrail’in güvenliğini garanti altına alacak geniş kapsamlı bir barış ve İsrail’le ikili ilişkilerini geliştirme çalışmaları konusunda sabırsızlandığını belirtti.

Barack Obama, önümüzdeki günlerde İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez’i Washington’da ağırlamaya hazırlanıyor. Şimon Perez, bu anlamda, yeni Amerikan Başkanı’na konuk olan ilk İsrail lideri olacak.