-

29 Nisan 2009 Çarşamba

CRR Zukerman Chamber Players’ı ağırlayacak

Ünlü keman sanatçısı Pinchas Zukerman, Jessica Linnebach (Keman), Jethro Marks (Viyola), Ashan Pillai (Viyola) ve Amanda Forsyth’tan oluşan (Viyolonsel) Zukerman Chamber Players, 9 Mayıs Cumartesi akşamı CRR’nin konuğu olacak. Topluluk, F. Schubert, W. A. Mozart ve F. Mendelssohn’un eserlerinden oluşan bir program sunacak.

Ody Saban Viyana’da

Türk asıllı sanatçı Ody Saban, 30 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında Viyana Peithner-Lichtenfels Galerisi’nde yer alacak “Pas de deux” adlı karma sergiye katılacak.

 “Türk Yahudilerine Dışarıdan Bakış” Fotoğraf Sergisi

29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Türk Yahudilerine Dışarıdan Bakış Fotoğraf Sergisi” İsrail’de faaliyet gösteren “Academy for Geographic Photography” fotoğraf okulu öğrencilerinin 2008 yılında, bir hafta boyunca İstanbul’un dört bir yanında çekmiş oldukları fotoğrafların arasından Türk Yahudileri’ ne ait mekanlarda çekilmiş olanlardan oluşmaktadır.

 Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu “Demokrasi ve insan Hakları için Avrupa Aracı (DIHAA)” programı tarafından desteklenen ve Beyoğlu Musevi Hahamhanesi Vakfı tarafından gerçekleştirilmekte olan “Türk Yahudi Toplumu Hakkında Algıyı iyileştirme Projesi”nin tanıtımı yapılacaktır. Açılış, verilecek bir kokteyl eşliğinde 29 Nisan Çarşamba günü saat18:00 – 19:30 arasında, Levent’teki Beşiktaş Belediyesi Merkez Binası giriş katında bulunan Beşiktaş Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek.

Akdeniz Müzikleri

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, “Akdeniz müzikleri” teması etrafında bir dizi etkinliğe öncülük ediyor. 4-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek bu etkinlik çerçevesinde, Fas, Fransa ve Türkiye’den müzik gruplarının konserlerinin yanı sıra Akdeniz müziği üzerine bir müzikoloji toplantısı da düzenlenecek. Fransız ve Türk müzikologların katılımıyla, “Türk müziklerinin etkileri ve etkileşimleri” üzerine 4 Mayıs’ta Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleşecek.  Toplantıya Le Monde Gazetesi’nden Patrick Labesse’in yanısıra, Prof. Ruhi Ayangil, Prof. Şehvar Beşiroğlu, Brahim El Mazned, Kenan Öztürk ve Sami Sadak gibi önemli müzikolog ve dünya müziği alanında çalışan isimler katılacaklar. Etkinlik kapsamında ayrıca çeşitli konserler gerçekleşecek