Tel Aviv’de Türkiye Büyükelçiliği binası 6,4 milyon dolara satıldı

Tel-Aviv’de yer alan dört katlı ve 800 m2 kapalı alanı olan Türkiye Büyükelçilik binasını şehirde yaşayan bir yabancının satın aldığı belirtildi

Dünya
29 Nisan 2009 Çarşamba

Yedioth Ahronot’un Calcalist isimli ekonomi gazetesinin haberine göre Tel Aviv’deki Türkiye Büyükelçiliği’nin binasını 6,4 milyon dolara ismi açıklanmayan ve İsrail vatandaşı olmayan bir kişi satın aldı.

Dört kat ve 800m2’lik kapalı alandan oluşan, Tel Aviv’in Hayarkon Caddesi’nde yer alan binayı özel bir şirket büyükelçiliğe kiralamaktaydı.

Calcalist’in bildirdiğine göre bina sekiz ay önce 25 Milyon şekele (yaklaşık $6 milyona) satışa çıkarılmıştı. Anlaşmayı yapan Amsel-Levi-Hasid Hukuk Firması’nın avukatı Amir Hasid ekonomik durumdaki bozulmaya rağmen, binayı bekledikleri fiyata satabildiklerini belirtti. 

Bu aşamada binanın yeni sahibinin planları belirsizliğini korurken, şehir planının cadde ile ilgili olarak öngördüğü binanın kullanım şekli otel veya ev olarak sınırlandırıldı.

Geçmişte İsrail’deki birçok büyükelçilik Tel Aviv merkezinde ve Hayarkon Caddesi’nde yer alırdı. Son birkaç yılda tercihlerin değişmesi ile birlikte birçok büyükelçilik Ayalon Otoyolu’nun ve şehrin ana iletişim noktalarının yakınında yer alan lüks ofis binalarına, plazalara taşındı.