Matan Baseter -Barınyurt’ta yeni yönetim ile yola devam...

19 Nisan Pazar günü Barınyurt binasında gerçekleşen bir törenle görev süresini tamamlayan Başkan Viktor Ülçer ve Yönetim kurulu, görevini devretti. Selim Nahmias başkanlığındaki yeni yönetim kurulu çalışmalarına başladı

Ester YANNİER Toplum
22 Nisan 2009 Çarşamba

Hahambaşı Rav Haleva eşi Recina Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Aşkenaz Cemaat Başkanı Bünyamin Poluman ve eşi Kurumlar Başkanı Mois Kohen eşi Sevim Kohen başta olmak üzere Hahambaşılık müşavirler kurulu üyeleri, yardım dernekleri başkanları, kurumun geçmiş dönem başkanları, barınyıldız ve barınay’lar ile pansiyonerler güne katılanlar arasındaydı.

Geçmiş dönem Hanımlar Kolu Başkanı Nora Uyar ile Bülent Özsezikli’nin sunumunu üstlendikleri tören, ekrana yansıtılan slâytlarla başladı.  Ülçer’in üç yıllık görev süresinde yapılan yenilikler, ziyaretler, etkinlikler ve çalışmalar hatırlatıldı.

Ülçer’in Başkan Yardımcılığını üstlenen Aldo Elhadef yaptığı konuşmada, göreve nasıl geldiğini, projelerin hayata geçirilme süreçlerinde yaşadıklarını aktardı.

Üç yılın ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Viktor Ülçer, 16 yıl önce katıldığı Matan Baseter- Barınyurt ailesinde,  ilk yıllarda yardım paketlerinin ihtiyaçlıya teslim etmekten ve büro işlerinde çalışmak gibi farklı görevlerden sonra başkanlığa uzanan serüvenini aktardı.  Birçok değişimin yaşandığına değinen Ülçer, değişmeyen tek olgunun, gönüllülük, karşılıksız vermenin güzelliği ile sevgi olduğunu vurguladı ve “ başka bir insanın mutluluğu, güvenliği ve gelişimi bizim için kendi mutluluğumuz, güvenliğimiz ve gelişimimiz kadar önemli hale geldiğinde, orada mutlaka sevgi vardır. Çalışmak sadece sevginin görünür hale gelmesidir. Çalışma destek ile yardımlaşarak gerçekleştiğinde daha da önem kazanır. Hepimiz birbirimize yardım edersek herkes kazanır” dedikten sonra Hahambaşı Rav Haleva, Cemaat Başkanı Ovadya, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, Neve Şalom Vakfı Başkanı Jozef Nassi, Kurumlar Başkanı Mois Kohen, Or- Ahayim, İYD, Mişne Tora, Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği gibi yardım kurumları başkanlarına ve Caddebostan Sinagogu Vakfı Başkanı Mordo Kumrulukuş’a teşekkür etti.

Kurumun hedefleri doğrultusunda verilen hizmetlerin yeniden yapılandırılması üzerinde de duran Ülçer, pansiyonerlere verilen profesyonel yardımın arttırılması, çığ gibi büyüyen ihtiyaçların taleplerine cevap verebilme, catering hizmetlerinin yaygınlaştırılması, dışarıya açılması, oluşturulan mutfaklar ve özürlüler evinin açılışını bilgi olarak aktardı.

Ülçer başkanlık döneminde kendisine destek veren yönetim kurulu üyelerine, komisyon başkanlarına, gönüllülere, personel temsilcisine ve en büyük destekçisi eşi Rozi’yi yanına davet ederek teşekkür plaketlerini sunarken, onlar da başkanlarını çiçeklerle uğurladılar.

Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği Başkanı Moşe Taragano, kısa bir konuşma yaparak, Ülçer’in çocuklara verdiği destekten söz etti.

Yeni dönem başkanı Selim Nahmias ise,  yaptığı konuşmada ekip arkadaşlarıyla geçmiş dönem çalışmaların sağlam temellerine dayanarak geleceğe yatırım yapacaklarını ifade etti.

Matan Baseter ve Barınyurt’un bağlı olduğu Neve Şalom Vakfı Başkanı Jozef Nassi gönüllü çalışmanın aileden işten, özel yaşamdan çalınan zamanlarda gerçekleştiğini, bunu başarabilmenin ise zor bir zanaat olduğunu ödülünün ise tenkitler, kazancının ise kazanılan dostluklar olduğunu belirtti. Ülçer ile çalışmalarının dostluk çerçevesinde sürdüğünü söyledi.  Rozi ve Viktor Ülçer çiftini kutlayan Nassi yeni ekibe başarılar diledi.  Kurumlar başkanı Mois Kohen uyum içinde çalıştıkları Ülçer’in zor sorunları bile birlikte çözümlediklerini,  toplantılarda sakinliği ve uyumluluğu ile de öne çıktığını belirtti.

Cemaat Başkanı Ovadya,  Başkan Ülçer ve Yardımcısı Elhadef’in göreve başladıkları dönemlerde yaşananları ciddi çalışmalar neticesinde sonlandırdıklarını,  birlikte başarılara ve yeniliklere imza attıklarını aktardı. Günümüz şartları gereğince kurumların da kendilerine göre tasarruf yapmalarının önemi üzerinde duran Ovadya, Barınyurt bünyesinde açılan geriatri bölümünün kurumun üzerinden büyük bir gideri kaldırdığını belirtti.  Ovadya konuşmasını, Ülçer ve ekibine cemaat adına teşekkür ederek ve yeni ekibe başarılar dileyerek sonlandırdı.  Başkan Ovadya, Hahambaşı Rav Haleva ile  Ülçer’e bir teşekkür plaketi sundular. 

Törenin son konuşmacısı Hahambaşı Rav Haleva ise başarının bir ekip işi olduğunu belirterek, toplum bireylerlerinden hedefleri insana destek olan hayır kurumlarına yardımı kesmemeleri çağrısında bulundu.

Tören, kurumun başkanlarının fotoğraflarının bulunduğu panoda Viktor Ülçer’in bölümünün Hahambaşı Rav Haleva tarafından açılması ve akabinde kokteyl ile sonlandı.