-

22 Nisan 2009 Çarşamba

İbrahim Safi Eskizleri - Habib Gerez Resimleri SSM’de

İbrahim Safi eskizleri  ve  Habib Gerez resimleri 23 Nisan – 10 Mayıs tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Geçtiğimiz yüzyılın İstanbul’unu her yönüyle tuvaline aktaran İbrahim Safi, birer sanat yapıtı olan eserlerini oluşturmadan önce eskizlerini yapardı.Tablolarının temeli olan bu eskizlerden altmış tanesi bu sergiyle sanatseverlerle buluşacak.Ayrıca renk ustası Habib Gerez’in  sınırsız izlenimlerinin yarattığı büyüklü küçüklü yirmi tablosu da aynı sergide yer alacak. Açılış kokteyli 23 Nisan Perşembe, saat:18.00 – 20.00 arasında gerçekleşecek. Tel: 0212 249 01 50

Berezovsky Trio CRR’nin konuğu

Boris Berezovsky (piyano), Dmitri Makhtin (keman), Alexander Kniazev’den (viyolonsel) oluşan üçlü, 25 Nisan Cumartesi akşamı müzikseverlerle buluşacak. Dünya çapında ünlü bu üç Rus müzisyen o gece, F. Mendelssohn ve P. I. Çaykovski’nin eserlerinden oluşan bir program sunacak.

Paul Auster’dan “Lulu Köprüde”

New York Üçlemesi, Şans Müziği, Ay Sarayı, Brooklyn Çılgınlıkları gibi romanlarıyla son dönem Amerikan edebiyatının en saygın yazarlarından biri olan Paul Auster’in. ‘Lulu Köprüde’ adlı kitabı Can Yayınları’ndan çıktı. Beyazperdeye de aktarılan eserin senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini de Auster  yaptı. Lulu Köprüde, masal tadında bir gerilim anlatısı, ama her şeyden önce aşkın insanı iyileştiren güçlerinin öyküsü.

“Türk Resim Sanatının 70 Yıllık Serüveni”

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, 16 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında, “Batı’ya Yolculuk - Türk Resim Sanatının 70 Yıllık Serüveni (1860 - 1930)” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü edebiyatçı Ferit Edgü’nün yaptığı sergi, Osman Hamdi Bey’den İbrahim Çallı’ya, Feyhaman Duran’dan Namık İsmail’e, her biri 19. yüzyılda doğmuş ressamlarımız aracılığıyla, Türk resim sanatının zengin öyküsünü mercek altına alıyor.