Mısır, Gazze’ye 2 milyon dolar kaçıran kaçakçıları ele geçirdi

Dünya
20 Nisan 2009 Pazartesi

Mısırlı güvenlik kaynaklarının açıklamasına göre Cumartesi günü, Kuzey Sina’dan Gazze Şeridi’ndeki Hamas’a kaçırmak için 2 milyon dolar taşıyan şahıs tutuklandı. Tutuklanan şahıs, Hasan Muhammed Hassuna şoförü ve 8 yaşındaki oğluyla beraber alıkonuldu. Kaynakların belirttiğine göre çocuk daha sonra ailesine gönderildi.

Sorgusu sırasında Hassuna diğer üç suç ortağının daha ismini verdi. İlgili haberlerde, Mısır polisinin Kuzey Sina’da silah kaçakçılığı yapan bir Bedevi’yi vurarak öldürdüğü bilgisi verildi.

Yetkililere göre, Mısır polisi El-Ariş barikatına yaklaşan ve dört bedeviyi taşıyan kamyon duramadı ve barikattaki polis aracına çarptı. Dört yolcunun kaçma çabasında, polisin verdiği bilgiye göre karşılıklı ateş sonucu bir yolcu öldürülürken diğer üçü kaçmayı başardı.

Yetkilinin AFP’ye bildirdiğine göre “Kuzey Sinay’da polis ve silahlı grup arasında çıkan çatışmada bir Bedevi vurularak öldürüldü. Polis kamyonda birçok cephane ele geçirdi ve diğer üç bedeviyi yakalamayı başardı.”

Savunma yetkilileri Pazar günü Mısır’ın Gazze’ye silah kaçakçılığını engellemek için gösterdiği çabadan memnun olduğunu belirtti. Memnuniyetlerine rağmen ele geçirilen nakit paranın, para kaçakçılığı konusunda sadece okyanustaki bir damla olduğu vurgulandı.