-

15 Nisan 2009 Çarşamba

Çadır Yinon Muallem’i ağırlıyor

16 Nisan Perşembe akşamı,  Beşiktaş Çadır’da İsrailli usta perküsyonist Yinon Muallem’i darbuka, def, bendir gibi Ortadoğu ve Hint vurmalı sazları eşliğinde dinleyebilirsiniz.. Sanatçı, Sufi, Türk, Çingene ve Klezmer gibi farklı türleri harmanlayarak yarattığı özgün müzikle dinleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkartacak. Tel: 0212 260 22 67 www.chadir.net

Geleneksel Bahar Sergisi

Nik Sanat Galerisi’nin 18-30 Nisan tarihlerinde, Harbiye Askeri Müze Sergi Salonu’nda düzenlediği karma resim sergisine Megi Mazalto, Cessi Mazalto, Viktorya Murad, Aslı Başer, Bülent Alıcı, İrem Koçak, Mutlu Erbay, Serap Sezer ve Ümit Şat’ın yanı sıra bir çok sanatçı katılmaktadır. Açılış kokteyli 18 Nisan’da, 17.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

 

Dan Fainaru’den

“Son Dönem Türk Sineması”

Beyoğlu Akbank Sanat, 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında 15 Nisan günü “Son Dönem Türk Sinemasında Alışkanlıklar, Değişimler ve Yeni Duruşlar” konulu bir konuşmaya ev sahipliği yapacak. Prof. Dr. Tül Akbal,  Fatih Özgüven, Dan Fainaru ve Rüdiger Suchsland’ın katılacağı söyleşide son dönem Türk sineması tartışılacak.

Dan Fainaru kimdir: Fainaru Romanya’da doğdu; 1950’de İsrail’e yerleşti. 1957’de Ordu Radyo ve Televizyon Kurumu’na girdi ve 1970 yılına dek film eleştirmenliği yaptı. 1982’de yayın hayatına başlayan ülkenin tek sinema dergisi Cinematheque’in kurucusu ve ortak editörüdür. İsrail Film Enstitüsü’nün yöneticiliği, İsrail Film Eleştirmenleri Derneği’nin başkanlığını ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu’nun başkan vekilliğini yürüttü.

 

Haliç’e Onbeş Kapı

Haliç’in kıyısında konumlanan Rezan Has Müzesi, üç büyük medeniyetin izlerini taşıyan bölgenin, binlerce yıllık kültür mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla 9 Nisan – 29 Nisan tarihleri arasında, “Haliç’e Onbeş Kapı” adlı fotoğraf sergisini izleyici ile buluşturuyor. Kent içinden Haliç’e doğru çıkışı ifade eden panoramik fotoğraflar;Haliç’in tarihi katmalarının altında gizlenen zengin günlük hayatı belgeliyor. Tel: 0212 533 65 32  www.rhm.org.tr