Hamilton diskalifiye

Spor
8 Nisan 2009 Çarşamba

Sezonun açılış yarışı Avustralya Grand Prix’inde üçüncü sırayı alan Lewis Hamilton yarışın ardından komiserler tarafından yapılan inceleme sonucu dünya şampiyonu pilot ve takımının ‘aldatıcı’ ifade kullandığı gerekçesiyle diskalifiye edildi.

Britanyalı pilot Melbourne’deki yarışı dördüncü sırada tamamlamıştı fakat yarışı üçüncü sırada tamamlayan Jarno Trulli’nin güvenlik aracı periyodu altında Hamilton’ı geçtiği gerekçesiyle 25 saniye cezası almasıyla bir basamak yükselmişti.

Telsiz konuşmaları ile Hamilton ve McLaren’in komiserlere verdiği ifadelerin gerçek durumla tezat oluşturduğuna inanıldı.

Durum ile ilgili komiserler şu açıklamayı yaptı: “ Hakemler 2009 Avustralya Grand Prix’i konusunda onlardan aldığı yeni bulgular doğrultusunda, 1 numaralı pilot Lewis Hamilton ve takımı Vodafone McLaren Mercedes’in 29 Mart 2009 Pazar günü kasıtlı olarak hakemleri aldatıcı delil sunarak olayın gidişatına zarar veren davranışta bulunduğu ve Uluslararası Spor Kanunu’nun 151c Benti’ni ihlal ettiği kararına vardı.”

“Uluslararası Spor Kanunu’nun 158. Benti altında 1 numaralı pilot Lewis Hamilton ve katılımcı Vodafone McLaren Mercedes 2009 Avustralya Grand Prix’i yarış klasmanından ihraç edilmiş ve bu yüzden klasman değiştirilmiştir.”