-

Dünya
8 Nisan 2009 Çarşamba

Oscar ‘Milyoner’i Freida Pinto İsrail’de

Sekiz Oscar’la bu yılki Oscar Törenine damgasını vuran ‘Milyoner’ filminin Latika’sı Freida Pinto, yeni filminin çekimi için İsrail’de.

Yönetmenliğini, Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ Ödülünü alan Julian Schnabel’in üstleneceği filmin tümünün İsrail’de geçmesi planlanıyor. Çekimine,  Pesah çıkışı başlanması beklenen ‘Miral’ filminin senaryosu, Filistinli İtalyan yazar Rula Jebreal’in kitabından uyarlandı. ‘Miral’, İsrail Devleti’nin kuruluşundan, 1990 yılının başlarına kadar olan dönemde, İsrail ve Filistin kadınlarının iç içe geçen hayatlarını ele alıyor. Filmde, Freida Pinto başrolü,  daha önce ‘Limon Ağacı’ filmiyle tanınan ve Fransa’da yaşayan Filistinli aktris Hiam Abbas ile paylaşıyor.

Kral Abdullah’ın köpeği İsrail’de öldü

Ürdün Kralı Abdullah’ın köpeğinin, İsrail’in Gazze Operasyonu sırasında rahatsızlanarak tedavi amacıyla İsrail’de bir hayvan hastanesine geldiği ve burada hayatını kaybettiği öğrenildi. Kral Abdullah ve Kraliçe Rania’nın operasyon sırasında rahatsızlanan köpeğinin Beit Dagan Hayvan Hastanesi’ne getirildiği, ancak doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadığı açıklandı. Köpeğin naaşı Ürdün’e teslim edildi. Amman’daki kraliyet ailesinin daha önce de birçok kez aynı hastaneye geldiği ve bu ziyaretlerin gizlilik içinde tutulduğu belirtildi.

Hitler’in tabloları açık arttırmada

Adolf Hitler’in çizdiği iddia edilen on üç tablo, 23 Nisan’da İngiltere’de açık arttırma ile satılacak. Tabloların birinde kendini de bir köprünün üzerinde otururken resmeden Hitler’in resimdeki bıyık şekli, imzası olarak değerlendiriliyor. Genelde çiçekler ve doğa manzaralarının resmedildiği tablolar için sanat eleştirmenleri “Dünyanın en güzel resimleri sayılmaz. Genelde hepsi birbirinin aynı” yorumunu yapıyorlar. Yaklaşık iki yıl önce Hitler’in 21 tablosu, beklenenin iki katı değere, 118.000 pound’a alıcı bulmuştu.