Uyuyan Prens İzi Erbeş bir kez daha resim, öykü ve şiirlerle anıldı

İzi Erbeş’in sevdiklerinden ayrılışının üzerinden tam 13 sene geçti. Perla-Daryo Erbeş oğullarının yokluğuna alışmak ve onun adını yaşatmak için kalem, fırça ve en önemlisi hayal etmenin gücünü kullandılar. Bu sene 13.sü gerçekleşen İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri UÖMO öğrencilerinin “Yolculuk” larına tanık oldu

Sibel KONFİNO Toplum
8 Nisan 2009 Çarşamba

2 Nisan Perşembe günü Amram Oditoryumu’nu dolduran lise öğrencileri, veliler, öğretmenler, Erbeş ailesinin üyeleri ve sevenleri bir kez daha İzi’yi anmanın buruk sevincini yaşadılar.

Her sene bir öncekinden daha özenle ve profesyonelce hazırlanmış resim, kompozisyon ve şiirlerle etkinliğe katılan öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanmasını beklediler. Günün sunuculuğunu üstlenen Türkçe Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler’in hem soyut hem de somut bir kavram olan “Yolculuk” konusunun işlendiği etkinlik hakkında açıklama yapmasının ardından Perla Erbeş bir konuşma gerçekleştirdi. Erbeş oğlu İzi’ye “(…)Sensiz günler seni özlemekle geçti. Özlemek hiç kaybetmemektir, hiç unutmamaktır. Özlemenin yarası çok derindir, asla geçmez, hep izi kalır. İyi ki seni tanıdık. Yaşamının her anında hayatımıza anlam ve sevgi kattın, seninle hep gurur duyduk. Güzel yüzündeki gülümsemen hep yaşayacak” sözleriyle seslendi. Ardından; 13 senedir devam eden Kültür Etkinliği’ne değindi: “Doğmadan başlayan hayat yolculuğumuz, doğduktan sonra hızla dünya yolculuğu ile devam eder. Tabii ki kat edilen bu yol esnasında sevgiye, güzele, mutluluğa yapılan yolculuklar hayatımızı süsler. İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri de aldığımız bu yolun 13 senedir devam eden bir süsüdür. Sevgili çocuklar bu güzel etkinliği sizler resimleriniz ve yazılarınızla yaşatıyor, renklendiriyor ve yolculuğuna devam etmesini sağlıyorsunuz…” Bu özel günde emeği geçen herkese teşekkür eden Perla Erbeş’in konuşmasının ardından ödül töreni başladı.

Resim dalında İlköğretim birinci kademede Aksel Mazliyah 1., Pia Kasavi 2., Reysi Kuzir 3. olurken, Fiona Malki Jüri Özel Ödülü ve Ceni Gülnihal Mansiyon aldılar. Ödüllerini jüri üyesi, ressam ve şair Habib Gerez verdi. İkinci  kademede ise birinciliği Melisa Baron, ikinciliği Selim İskender ve üçüncülüğü Nitshona Saporta paylaştılar. Jüri Özel Ödülü Berna Franko’nun, Mansiyon Cesi Öztürkkan’ın olurken Yiğit Akkaya’nın resmi Ressam Bubi tarafından bir aylık sanat dersi ile ödüllendirildi. Öğrenciler ödüllerini Çetin Erbeş’ten aldılar.

Lise Bölümü’nde ise Larissa D.Aziz birinciliğe, Yasmin Franko ikinciliğe, Roysi Gülerşen üçüncülüğe, Teri Altaras Jüri Özel Ödülü’ne ve Fany Alever Mansiyon almaya layık görüldüler. Ödüllerini Şeli-Sami Erbeş çifti sundu.

Yolculuk temasını farklı gözle ve farklı biçimlerde işleyerek kaleme döken Ravit Haeva 1., Suzi Asa 2. ve Jasmin Kohen kompozisyon dalında 3. olurken, Sindi Şulam Jüri Özel Ödülü, Romina Özşardaş ise mansiyon ile ödüllendirildiler. Perla-Daryo Erbeş, Juan Adut ve İzzet Ancel ödüllerini vermek üzere sahneye davet edildiler. Son olarak şiir dalında sonuçlar açıklandı. Birincilik Giray Türkmen, ikincilik Rakel Delevi, üçüncülük Betsi Levi’nin oldu. Jüri Özel Ödülü’ne Haluk Özel Maçaro layık görülürken mansiyonu Sidney Bilmen, Lara Talvi ve Aylin Çiprut paylaştılar. Moris Erbeş, Süleyman Kazmirci ve Ali Alalu’nun ödüllerini vermelerinin ardından öğrenciler kompozisyon ve şiirlerini katılımcılarla paylaştılar.

Eserlerin her biri profesyonel kalemlerden çıkmışçasına etkileyiciydi. Gençlerin duygularını bu kadar anlamlı şekilde ifade etmelerinde, 13 senedir devam eden sanat etkinliğinin ve elbette UÖMO’nun katkıları yadsınamaz kanısındayım.