HAHAMBAŞI’DAN OBAMA’YA BARIŞ MESAJI

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye ziyaretini ikinci ayağında geldiği İstanbul’da dini liderlerle görüştü. Obama ile yapılan görüşmede İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Türkiye Ermenileri Patriği Vekili Aram Ateşyan ve Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Yusuf Çetin ile bir arada bulunan Hahambaşı Rav İsak Haleva, konuk Başkan’a barış mesajlarını iletti.

Şalom
8 Nisan 2009 Çarşamba

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye ziyaretini ikinci ayağında geldiği İstanbul’da dini liderlerle görüştü. Obama ile yapılan görüşmede İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Türkiye Ermenileri Patriği Vekili Aram Ateşyan ve Süryani Kadim Cemaati Metropoliti Yusuf Çetin ile bir arada bulunan Hahambaşı Rav İsak Haleva, konuk Başkan’a barış mesajlarını iletti. Dünyada çatışmaların sona ermesi ve barış sağlanması konusunda Obama’nın başarılı olacağına inandığını vurgulayan Rav Haleva, kendisinin de şahsen bu konuda dua edeceğini ekledi.

Hahambaşı Rav Haleva, ABD Başkanı’na hitaben şöyle konuştu; “İsminiz Barak, İbranice ‘şimşek’ anlamına gelir. Sizin varlığınızda dünyaya şimşek gibi aydınlık getirsin. Ancak şimşeğin arkasından gelen gürültünün büyük olmamasını temenni ederim. Çünkü büyük gürültü, ışığın etkisini azaltır.”