SA­NAT­TA KI­SA KI­SA...

25 Mart 2009 Çarşamba

Ünlü gitar virtüözü Canizares CRR’de

İspanyol müziğinin ve flamenko geleneğinin usta ismi, besteci Canizares, gitarda Juan Manuel Canizares ile Juan Carlos Gomez, perküsyonda Rafa Villalba ve dansta Angel Munoz eşliğinde 29 Mart Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir dinleti sunacak. Müziğinde saflığı/sadeliği yücelten, İspanyol Akademi Ödülüyle İspanyol müziğinin mirasını tüm dünyaya ulaştıran sanatçı, Mike Stern, Al Di Meola, Paco De Lucia gibi dünyanın en ünlü müzisyenleriyle çalışmış ve solo kariyerinde de birbirinden özel albümlere imza atmış bir isim.

Koresh Dans Topluluğu yeniden İş Sanat’ta

Geçtiğimiz yıl ocak ayında İş Sanat’taki programıyla dans severleri yerinden oynatan Koresh Dance Company, 7 Nisan Çarşamba akşamı yeniden İş Sanat’a konuk oluyor.

Dünyaca ünlü İsrailli koreograf Ronen Koresh tarafından kurulan Philadelphia kökenli topluluk, dinamik ve güçlü performansı, duygusallığı ön plana çıkaran tarzıyla tanınıyor. Kurulduğu günden bu yana bale, modern dans ve cazı mükemmel bir şekilde harmanlayan grubun koreografı Koresh, İsrail’de başladığı eğitiminin ilk yıllarında Yemen gelenekleri doğrultusunda folk tarzına eğilmiş, Martha Graham’ın Bet Sheva Dans Topluluğu’nda çalışmalarını daha da ilerletmişti. Yirmi bir yaşında ABD’ye göç eden sanatçı eğitimini yine dünyaca ünlü Alvin Ailey Amerikan Dans Tiyatrosu’nda tamamladıktan sonra 1993 yılında hayalini kurduğu dans okulunu açtı.

Meyzi Esinli Behare “Big Foot”u dilimize kazandırdı

Tal Laufer’in yazdığı ve Mandolin Yayınları tarafından yayınlanan çocuk kitabı “Big Foot”, Meyzi Esinli Behare tarafından Türkçe’ye çevrildi. Kitap, iki macera sever antropoloğun oğulları Jasper ile birlikte Koca Ayak olarak bilinen efsanevi yaratığın peşindeki maceralarını anlatıyor.

Nadia Arditti “İyimserlik” diyor

Bugüne kadar Çin, Amerika, İngiltere, İsviçre, Fransa ve Belçika gibi ülkelerin önemli galerilerinde sergiler açan Nadia Arditti, ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde “İyimserlik” konulu bronz heykelleri ile dünyaya olumlu bir pencere açmak istiyor. Her zamanki gibi duygusallık ve sıcaklık yansıtan bu eserleri 18 Mart-10 Nisan tarihleri arasında dem-art Sanat Galerisi’nde görebilirsiniz.

Tel: 0212-287 78 67

www.dem-art.net