kısa kısa...

Dünya
25 Mart 2009 Çarşamba

Auschwitz, mali destek bekliyor

Polonya Hükümeti, Auschwitz Nazi Kampı’nın korunması için uluslararası mali desteğe ihtiyacı olduğunu açıkladı. Polonya Başbakanı Donald Tusk, Reuters’a yaptığı açıklamada Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi Vakfı kurulacağı ve en az 120 milyon euroluk bir sermayeye ihtiyaç olduğunu belirtti. 200 hektar üzerine kurulu Auschwitz’de 155 kamp binası, yaklaşık 300 bina kalıntısı ve binlerce özel eşya yer alıyor.

Madoff, Susam Sokağı’nda

Dünyanın birçok ülkesindeki çocukların beğeniyle izlediği eğitici çocuk program Susam Sokağı, geçtiğimiz hafta ABD’de yayınlanan bölümünde Bernard Madoff’a yer verdi. Amerikan finans dünyasının yanı sıra, Yahudi kuruluşları arasında da büyük sıkıntıya neden olan Madoff, olayın nedenleri ve sonuçlarını çocukların anlayabileceği basit bir dille ortaya koyan bir kliple işlendi.

Alman gençlerde nazi eğilimi artıyor

Almanya’da yapılan bir araştırma 15 yaş kesimi arasında her yirmi gençten birinin neo-Nazi eğilimde olduğunu ortaya koydu. Araştırma, Alman gençlerinin sadece yüzde ikisinin merkezi politik akımda yer aldığını gösterirken, aşırı sağ kesimdeki gençlerin oranı yüzde beş civarında. Araştırma, aynı zamanda her on gençten birinin günlük hayatında, müzik etkinlerinde veya kıyafetlerinde, neo-Nazi sembollerine yer verdiğini ortaya koydu.