Dünyayı değiştir!

Cem MENASE Spor
18 Mart 2009 Çarşamba

Bu yazı dünyanın değişmesini isteyen veya bir etki yaparak kalıcı olmak isteyen tüm insanlara hitaben yazılmıştır. Gezegenimiz deki problemlerden herhangi biri yüzünden umudunu yitiren, kendini çaresiz hisseden ve harekete geçmeyenler, güçsüz değilsiniz! Eğer gezegeni kurtarmak istiyorsanız veya iz bırakmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Mesajı tüm dünyaya yayarsak ve herkes gücünün farkına varırsa, değişim için geriye bir tek eylem kalır. Lobilerin politikacılar, politikacıların halk, halkın spor dalları, federasyonların takımlar, takımların oyuncular, oyuncuların aileleri, ailelerinin çocukları üzerinde, çocuklarının köpekleri, köpeklerinin kediler üzerinde, kedilerin fareler, farelerin çiftçiler ve çobanlar, çiftçi ve çobanların basın üzerinde (Aysun Kayacı: Ben vergimi veriyorum, neden vergisini vermeyen dağdaki çobanla benim oyum eşit?), basının lobiler üzerinde gücü vardır. Zincir tekrar döner ve döner. Tıpkı her gün her saniye döndüğü gibi... Fakat zincirden biri gevşerse domino taşı gibi çark çöker. Bir gezegenin devam etmesinde ortada bir zincir varsa ve bu zincirde ben de varsam, (elele tutuşan insanlar gibi düşünelim bu zinciri) ben tuttuğum ellerden birini bile bırakırsam zincir devam edemez. Zincirin dönmesi için bana ihtiyacı var. Dünyadaki yaklaşık yedi milyar insandan her birine ihtiyacı var. Bu zincirden biri koparsa ve bunu farkedilirse zincir de dünya da tepetaklak olur. İşte o kadar basit! Örneğin; Hitler zincirden elini çekmekle kalmayıp zinciri kısaltmış ve zayıflatmıştır. Buna karşı Atatürk zinciri güçlendirenlerdendir. İkisi de yedi milyardan bir kişidir. Fakat zincire olan etkileri inanılmazdır. Bu etkiyi ben de yapabilirim, sen de! Bu açıklıyor ki dünyaya etki yapmak isteyen biri ellerini doğru hareket ettirirse ve sesini duyurursa etkiyi yapıyor.

Eğer bu cümleyi okuyorsanız, bu zincirin bir halkası olarak ben sizin üzerinizde bir etki yapmışımdır. Yoksa okumazdınız yanılıyor muyum? İstediğime ulaştım. Peki, siz neler istiyorsunuz? İstedikleriniz için yeterince ellerinizi kullanıyor musunuz? Cevap evet ise, geçmişinizde dünyaya bir etki bırakmışsınızdır. Bu etki ne kadar küçük veya büyük olursa olsun. İstediklerinize ulaşmak için kendinizi güçlü hissedin çünkü siz zincirin en önemli halkasısınız!