Tenisin iki asından dönüş sinyali

Spor
18 Mart 2009 Çarşamba

Dünya sıralamasında on altıncı sıraya kadar düşen Rus tenisçi Maria Sharapova, kortlara geri dönüyor. Dünya klasmanında geçen yıl ilk sırada yer alan, ancak omzundaki sakatlığın yaşattığı başarısızlıklar ve bu yılki Avustralya Açık’a katılamaması nedeniyle klasmanda on altıncı sıraya kadar düşen Rus tenisçi Maria Sharapova,  kortlara geri dönüyor.

Sharapova, kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, bu hafta ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Indian Wells kentinde düzenlenecek olan BNP Paribas Açık Tenis Turnuvası’na katılacağını bildirdi. Müsabakalara yeniden katılacak olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Rus raket, açıklamasında, ‘’İyileşme sürecim zaman aldı, ancak iyi bir aşama kaydettim. BNP Paribas Açık’ta oynamayı dört gözle bekliyorum. Bu, kesinlikle favori turnuvalarımdan biri’’ ifadelerini kullandı. Sağ omzundaki sakatlık nedeniyle geçen yılki ABD ile bu yılki Avustralya Açık’tan çekilmek zorunda kalan Sharapova, geçen ay da Paris Açık ile Dubai Tenis Şampiyonası’na katılamayacağını açıklamıştı.

Efsane dönüyor

Tenis dünyasının en unutulmaz yıldızlarından biri olan Andre Agassi kortlara dönmeye hazırlanıyor. Renkli kişiliği, müthiş yeteneği ve Pete Sampras ile yaşadığı rekabet ile tenis dünyasının unutulmaz yıldızlarından biri haline gelen ve tenisi bıraktığında ABD Açık’ta hayranlarıyla birlikte ağlayan Andre Agassi, 10 Temmuz’da Philedelphia, 17 Temmuz’da California Newport Beach düzenlenecek serbest turnuvalara katılacağını açıkladı. 2006 yılında tenis kariyerine son veren usta raket bu turnuvalarda Serena Williams, Venus Williams, John McEnroe, Michael Chang, Martina Navratilova gibi ünlü oyuncularla birlikte bu turnuvaya katılacak.