Fener mağlubiyetle veda etti

Daha önce elenmesi kesinleşen Fenerbahçe, son maçında sahasında Siena’ya boyun eğdi

Spor
18 Mart 2009 Çarşamba

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (H) Grubu’nda yer alan Fenerbahçe Ülker, gruptaki altıncı ve son maçında sahasında İtalya’nın Montepaschi Siena takımına 73-68 yenildi. Daha önce elenmesi kesinleşen Türk ekibi, böylece grup maçlarını bir galibiyet, beş yenilgi ve yedi puanla dördüncü ve son sırada tamamladı.

Fenerbahçe Ülker’in tutuk başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında Kakuenas ile sayılar bulan Montepaschi Siena, üçüncü dakikada 9-0’lık üstünlük yakaladı. Sarı-lacivertli takım, sert savunma yapmasına karşın rakibini durduramayınca, ilk periyot yine dokuz sayı farkla (23-14) İtalyan ekibinin üstünlüğüyle geçildi.

Ev sahibi takım ikinci periyotta dengeyi kurdu. Alan savunmasıyla rakibini durduran Fenerbahçe Ülker, hücumda da daha etkili oynamaya başladı. Semih ile pota altında sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, son dakika içinde Mirsad ile üst üste basketler üretti ve ilk yarı bitiminde farkı bir sayıya (40-39) indirdi.

Mücadelenin ikinci yarısına hücumda iyi başlayan Fenerbahçe Ülker,  bulduğu basketlerle 21. dakikada 42-42 beraberliği sağlayan Fenerbahçe Ülker, Mrsiç’in üç sayılık basketiyle de 26. dakikada 52-51 öne geçti. Sarı-lacivertli ekip, son saniyede Oğuz’un basketiyle üçüncü periyotu 63-57 önde geçti.

Fenerbahçe Ülker, son periyotta ilk beş dakika sayı üretemeyince, Montepaschi Siena da 35. dakikada yeniden beraberliği (63-63) sağladı.  İtalyan ekip Rimantas Kaukenas’ın serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla farkı altı sayıya çıkardı. Fenerbahçe Ülker Devin Smith’in üçlüğü ile son dakikada farkı üç sayıya indirse de, Morris Finley ile turnikeden basket bulan konuk ekip mücadeleden 68-73 mağlup etti.