İşitme engellilerin eğitiminde Türk-İsrail işbirliği

Türkiye ile İsrail arasında “işitme engelli çocuklara daha iyi bir eğitim sağlama” konusunda yürütülen işbirliği çerçevesinde, Türkiye’den 22 kişilik bir grup İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Viki Özromano ile İsrail’e gitti

Şalom
18 Mart 2009 Çarşamba

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası İşbirliği Merkezi (MAŞAV), Amerikan Yahudi Ortak Dağıtım Komitesi, Türkiye İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile bu alandaki kamu kuruluşlarının ortaklaşa yürüttüğü işbirliği projesi, Türkiye’deki özellikle 0-6 yaş grubu işitme engelli çocuklara daha iyi bir yaşam sunmayı hedefliyor.

Ülke çapında uzmanlar, eğitimciler ve sosyal hizmet görevlilerinden oluşan grup, İsrail’in bu alandaki uzman kuruluşu MİHA’da on günlük bir eğitim ardından, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan’ın da katıldığı bir törenle sertifikalarını aldılar.

Projenin yürütülmesinde büyük emeği olan, Viki Özromano da İsrail’de bu alanda ciddi bilgi birikimi olduğunu, İsrail’deki uzmanlarla eşgüdümlü çalıştıklarını dile getirdi. Özromano ayrıca, İstanbul’da MIHA benzeri bir merkez açmayı düşündüklerini de ifade etti.