Cemaatte Purim coşkusu

Neşe ve mucizeler bayramı Purim 8 Mart Pazar günü geleneksel olarak Balat Ahrida Sinagogu’nda kutlandı. Çeşitli kurumlar da düzenledikleri etkinliklerle Purim coşkusunu yaşattılar

Şalom
11 Mart 2009 Çarşamba

Ahrida Sinagogu’ndaki kutlamaya, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya ve çok sayıda dindaşımız da katıldı. Aynı gün YSK, düzenlediği bir parti ile Purim Bayramı’nı kutladı. Misafirlerin kostüm ve makyajları ile katıldığı parti, özellikle çocuklara yönelik etkinliklerle eğlenceye dönüştü.

 

HAHAMBAŞI’DAN BAYRAM ZİYARETLERİ

Yahudi takvimine göre Purim Bayramı’nın denk geldiği 10 Mart Salı günü ise Hahambaşı Rav İsak Haleva, Kurumlar Başkanı Mois Kohen ve beraberindekiler, Barınyurt, İhtiyarlara Yardım Derneği ve Balat Or- Ahayim Musevi Hastanesi’nde pansiyoner ve hastalarla bayramlaştılar.

Purim eğlenceleri kapsamında ayrıca Ortaköy Etz-Ahayim Vakfı 9 Mart Pazartesi akşamı, Aşkenaz Cemaati de 10 Mart Salı akşamı birer kıyafet balosu düzenlediler. Geniş katılımın olduğu balolar renkli sahnelere ev sahipliği yaptı.

İZMİR CEMAATİ’NDE PURİM

İzmir Yahudi Cemaati ise İzmir Kültür Derneği çatısı altında toplanarak neşeli bayramı kutladı. Kutlamalar, farklı yaş gruplarının sahneye koyduğu gösterilerle renklendi.