YSK rekabetini sürdürüyor

Spor
11 Mart 2009 Çarşamba

EBBL’de sezonun 14. haftasında oynanan maçların ardından ilk tur mücadelesi tamamlandı. Gruplarında ilk 3 sırayı alan 36 takım, 6 gruptan oluşan eleme turunda mücadele etmeye hak kazandılar. bu 36 takım arasından sadece Hacettepe Üniversitesi, Bank Asya Çırağan Koleji, Final Gençlik ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi takımları namaglup unvanlarını koruyarak yollarına devam ediyorlar.

7-8 Şubat’ta start alam eleme turu müsabakalarına A Grubundan Hacettepe Üniversitesi, Şekerspor ve Anadolu Basketbol, B Grubundan Yeşil Giresun, Artvin Belediyesi ve Elazığ Belediyesi, C Grubundan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Belediyesi ve DİSKİ, E Grubundan Tokat Emniyet, Zile Belediyesi ve Ordu İl Özel İdare, F Grubundan Adanaspor, Melikgazi Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi, G Grubundan Niğde Belediyesi, Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi, H Grubundan Yeni Nesil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Denizgücü, I Grubundan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Akhisar Belediyesi ve Yol Spor, J Grubundan Bodrum Basketbol, Marmaris Belediyesi ve Denizli Gençlik, K Grubundan Final Gençlik, Tuzla Spor ve Yıldırım Spor, L Grubundan Bank Asya Çırağan Koleji, Karamürsel ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi takımları eleme grubunda mücadele edecekler. D Grubunda ise sıralama; tamamlanamayan Hakkari Gücü-Siirt Belediyesi müsabakasının kararından sonra belirlenecek.

 

S    Takım               O    G    M    A     Y      Puan

1. Final Gençlik      10  10   0   996  720         20

2. Tuzla SPor        10    8   2   799  629          18

3. Yıldırım Spor     10    6   4   760  773           16

YSK gurubunda ikinci yarı maçlarının  ilkini 8 Mart pazar günü,  deplasmanda dört sayı farkla kaybettiği gurubun lideri Niğde Belediye Sporla kendi sahasında yaptı.Çok çekişmeli geçen ve  maçın bitmesine iki dakika kala onbir sayıyla önde olan YSK takımı, son saniyelerde yaptığı inanılmaz hatalara rağmen maçı bir sayı farkla 75-74 kazanmasını bilmiştir. Maçın kazanılmasında Emir, Berk, Mert, gibi oyuncuların büyük katkısı oldu. YSK takımının gelecek haftaki maçı deplasmanda, gurubun ilk yarısında dört sayıyla yendiği Manisa Belediye sporla yapacak.