ajan­da’m

Aylin YENGİN Yaşam
11 Mart 2009 Çarşamba

• NE İZ­LE­YE­LİM?

Nedim Saban’ın sahibi olduğu Tiyatrokare, 11 Mart’tan itibaren “Bu da Benim Ailem” adlı aile komedisiyle tiyatroseverlerin karşısında... İki perdelik komedi, Alman Sandberg ve Firner’in eserinden Nedim Saban tarafından tiyatroya uyarlandı. Nedim Saban’ın aynı zamanda yönettiği oyunda, Metin Serezli, Suna Keskin, Oya İnci, Sinemis Candemir, Yunus Günçe ve Hülya Karakaş rol alıyor.Oyunda, yıpranmış, uzun bir evliliğin sürprizli bir biçimde dalgalanması anlatıyor. Biletler, Biletix, Profilo ve Tim gişelerinde satışta.

• NE OKUYALIM?

Son birkaç haftadır sizlere bu kitaptan söz etmek istiyordum, araya başkaları giriyordu, unutuyordum. Bu hafta sırası geldi nihayet! Kitabın adı: “Olasılıksız”. Adam Fawer’in kaleminden April Yayıncılık tarafından yayınlanmış ve dilimize Şirin Okyayuz Yener tarafından çevirmiş. Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu? Geçmiş mi, rüya mı, yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, Olasılıksız tam size göre bir roman..

• NE DİNLEYELİM?

2004 yılında çıkardığı “Melek” albümünden sonra yeni çalışmalar içeren bir albüm yapmayan Candan Erçetin, 4 yıl aradan sonra ilk kez yeni bir şarkıyla müzikseverlerle buluştu. Hasan Ali Toptaş’ın 1995 yılında yayımlanan Gölgesizler adlı romanından 2007 yılında Ümit Ünal tarafından aynı adla senaryolaştırılan ve 27 Şubat 2009’da gösterime giren film için hazırladığı sözü ve müziği kendisine ait Ben Kimim isimli şarkı, gerek sözleri, gerekse akılda kalıcı müziği ile kulaklara şenlik! CD ya da kaset formatında satışa sunulmayan şarkı ilk önce ve sadece radyolar aracılığıyla hayranlarıyla buluştu. Bahar aylarında çıkarmayı planladığı yeni albümünün hazırlıkları içinde olan Erçetin, Ben Kimim’i sevenlere filmin vizyona girişiyle birlikte web sitesi aracılığıyla elektronik ortamda ücretsiz olarak sunuyor: http://www.golgesizler.com/vklip.aspx

 • NEREYE UĞRAYALIM?

Yaklaşık 13 yıl önce bir giyim mağazasında tezgâhtarlık yaparken babasından aldığı dört kişilik tekneyle Boğaz’da balık ekmek satmaya başlayan Kaan Kayhan, işleri iyice ilerletti. Önce Yeniköy’de Takanik Balık’ı açan Kayhan, İstanbulluların yoğun ilgisi karşısında şimdi de Arnavutköy’e demir attı. İki katlı sade dekoruyla dikkat çeken bu yeni balık restoranı, Yeniköy’dekini aratmıyor. Balıklar yine taze, servis yine kaliteli. Yıllar önce satılan Tekne Takanik ise şimdi Boğaz’da gezi turlarına çıkıyor. Havalar güzelleşiyor. Pazar günü ne yapacağım diye düşünmeyin, uğrayın Takanik’e...

• NE DENEYELİM?

Farklı bir şeyler denemek ister misiniz? Öyleyse size harika bir eğitim programı önerim var! Bu bir tür kişisel gelişim programı ve eğitimin adı: Değişimin Anahtarı: Aikido …ve Şimdi ve Burada Farkındalığı. İki bölümden oluşan program, dünyayı değiştirmenin yolunun “bireysel farkındalıkta” yattığına dikkati çekmek üzere hazırlanmış. Eğitimin birinci bölümünde Aikido’nun temel ilke ve teknikleri ile bunların arkasındaki felsefe sayesinde bambaşka bir hayat duruşu kazanmanın yolları aktarılıyor. İkinci bölümde ise yaşadığımız her anın içerisinde kendimizi ve çevremizi fark etmenin yolları öğretiliyor. Eğitimde farkındalık yaratmaya yönelik yoğun bir altyapının yanında aikido çalışması, film gösterimleri, grup oyunları, meditasyon, tartışma oturumları ile interaktif bir program sunuluyor. Böylece katılımcılar zihinsel ve bedensel farkındalığı bir arada algılayabiliyorlar.

Yüzyıllara dayanan savaş sanatı Aikido ile günümüzün en önemli bilim dallarından biri olan psikolojinin kesişimi bir anlamda. Eğitimde, bu iki öğretinin yaşantımız için sunduğu öneri ve çözümler ilk kez bir arada sunuluyor ve bu özellikleri sayesinde bu program diğer kişisel gelişim programlarından ayrılıyor. Daha detaylı bilgi almak için [email protected] adresinden Bayan Miryam Anjel’e e-posta gönderebilir ya da www.atakanutku.com adresine göz atabilirsiniz.