Kurumlarda Hahambaşı ile bayram sevinci

Hahambaşı Rav İsak Haleva, her yıl yaptığı bayram ziyaretlerini bu yıl da gerçekleştirdi. Haleva, yaşamlarını cemaatimizin yardım kuruluşlarında sürdüren pansiyonerlerle bayramlaştı

Sibel KONFİNO Toplum
11 Mart 2009 Çarşamba

10 Mart Salı günü Hahambaşı Rav İsak Haleva, Kurumlar Başkanı Mois Kohen ve Kurumlar Başkan Vekili Çetin Erbeş eşliğinde Barınyurt, İhtiyarlara Yardım Derneği ve Balat Or- Ahayim Musevi Hastanesi’ni ziyaret ederek pansiyonerler ve hastaların Purim bayramını kutladı.

Barınyurt’ta kendilerini Başkan Selim Nahmias, Hanımlar Kolu Başkanı Eti Tastasa ve Barınyıldızlar karşıladılar. Tüm pansiyonerlerle teker teker bayramlaşan ve sohbet eden Haleva ayrıca Geriatri Bölümü’nde yatan hastaları da ziyaret ederek acil şifalar diledi. Rav Haleva ve heyeti daha sonra İhtiyarlara Yardım Derneği’nde Başkan Hayim Küçük ve Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa eşliğinde pansiyonerlerle odalarında ve yemek salonunda birlikte Purim Bayramı’nın neşesini paylaştılar. Rav Haleva, dernek yöneticilerini kutlayarak, barındırdıkları kişilere sağlanan olanaklardan ve karşılıksız sunulan güleryüzlü ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti paylaştı. Rav İsak Haleva, Mois Kohen ve Çetin Erbeş son olarak Or-Ahayim Hastanesi’ndeki hastaları ziyaret etiler. Vakıf Başkanı Elyo Medina ve Pembe Melekler Başkanı Megi Küçük ile beraber hastaneyi gezen Haleva herkese acil şifalar dilerken Purim Bayramlarını da kutladı.