Babacan ve Livni bir araya geldi: Davos'tan sonra ilk buluşma

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Davos çıkışının ardından gerilen Türk- İsrail ilişkilerinde normalleşme süreci başlıyor. İki ülkenin dışişleri bakanları, Ali Babacan ve Tzipi Livni, geçtiğimiz hafta Brüksel’de bir araya geldi

Şalom
11 Mart 2009 Çarşamba

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile geçtiğimiz hafta Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları toplantısında ikili bir görüşme yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.  İki ülke arasındaki temasların devamı konusunda mutabakat sağlandı. 

Türk diplomatlar görüşmeyle ilgili olarak fazla bir yorum yapmaktan kaçınırken “Önemli olan iki bakanın bir araya gelmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerde stratejik öneme vurgu yapmalarıydı. Olumlu bir başlangıçtı” görüşünü dile getirdiler.

CUMHURBAŞKANI GÜL, İSRAİL’E GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İsrail ziyareti için hazırlıklara başladı. Gül’ün, Temmuz ayına kadar İsrail’e bir ziyaret düzenlemesi öngörülüyor.

İSRAİL, SAVUNMA FUARINA KATILMAYACAK

İsrail, Türkiye’de Nisan ayının sonunda düzenlenecek olan ‘IDEF 2009 Savunma Sanayi Fuarı’na katılmayacağını belirtti. İsrail, fuara katılamama nedeninin 29 Nisan’da kutlanan Milli Günü olduğunu, fuarla ilgili kararın Gazze olayları öncesinde alınıp Türk makamlarına iletildiğini açıkladı.