Türk heyeti Maccabiat Oyunları Kongresi’ne katıldı

Spor
4 Mart 2009 Çarşamba

Dünya Maccabiat Oyunları bu sene Temmuz 2009 tarihinde İsrail’de gerçekleşecek. Türkiye’nin de her zamanki gibi büyük bir kafileyle katılacağı dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu kabul edilen Dünya Maccabiat Oyunları için 7-10 Şubat’ta Tel-Aviv’de bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Organizasyona katılacak altmış ülkenin delegelerinin bir araya geldiği toplantıda, Türk delegasyonu güçlü bir katılım sağlayarak dikkat çekti.  Organizasyonun son detaylarının konuşulduğu toplantı hakkında Şalom’a bilgi veren Türkiye Maccabiat Komitesi Başkanı Jojo Pinto, bu sene organizasyon tarihinin en kalabalık katılımının beklendiğini ve Türk ekibinin de güçlü bir şekilde Tel Aviv’de boy göstereceğini belirtti. Sporcularımızın profesyonel hocalar eşliğinde sıkı bir çalışma periyodu içinde olduklarını ifade eden Pinto, 2009 oyunlarında birçok dalda madalya hedeflediklerini belirtti. Oyunlara katılmak isteyen ancak hala başvurmamış olan gençlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiği özellikle vurgulandı.  

 Türk Maccabiat delegasyonunun büyükelçiliğimize yaptıkları ziyarette Büyükelçimiz Sn. Namık Tan ve eşi temsilcilerimizi büyük ilgiyle ağırladılar. Son derece sıcak geçen öğle yemeğinde (soldan sağa) Sadi Beceren, Mordo Ennekave, Büyükelçimiz Namık Tan, Jojo Pinto ve Beno Goldstein görünüyor.