Tom Hanks’in rol arkadaşı, İsrailli Ayelet

Ayelet Zurer, Dan Brown’ın Melekler ve Şeytanlar kitabının sinemaya uyarlanmasında ünlü oyuncu Tom Hanks ile başrolü paylaşıyor

Nelly BAROKAS Kültür
25 Şubat 2009 Çarşamba

Dan Brown’ın Da Vinci Şifresi’den sonra ‘Melekler ve Şeytanlar’ romanı da beyazperdeye aktarıldı. Mayıs ortalarında vizyona girecek ‘Melekler ve Şeytanlar’ filminde Tom Hanks, Robert Langton karakterini, İsrailli oyuncu Ayelet Zurer de CERN’deki öldürülen fizikçi Leonardo Vetra’nın kızı Vittoria Vetra rolünü canlandırdılar.

1969 Tel Aviv doğumlu olan Ayelet Zurer, ülkesinde birçok televizyon dizilerinde rol aldı ve ödüllere layık görüldü. Ayelet Zurer, Steven Spielberg’in Munich adlı filminde rol almış Eric Bana’nın eşini canlandırmıştı. Ron Howard’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Melekler ve Şeytanlar’ın çekimleri, geçen sene ABD’de senaristlerin grevi nedeniyle gecikmeli olarak tamamlandı.

Kitabın ve filmin konusu şöyle: Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt İlluminati’nin -Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi’nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten- hala faaliyette olup cinayetler işlediğini öğrenince şok geçirir. Parlak bir fizikçi olan Leonardo Vetra cinayete kurban gitmiştir. Tek gözü oyulmuş ve göğsü örgütün sembolüyle dağlanmıştır. Bilim adamının son buluşu güçlü ve çok tehlikeli enerji kaynağı karşı madde çalınmış ve yeni Papa seçiminin gerçekleşeceği gün Vatikan’ın altına saklanmıştır. Langdon, Vetra’nın meslektaşı ve aynı zamanda kızı olan Vittoria ile medeniyeti yok olmaktan kurtarmak amacıyla Roma sokaklarında, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluğa koşuşturarak 400 yıllık izi sürerek İlluminati’nin izini bulmaya çalışırlar.