SA­NAT­TA KI­SA KI­SA...

25 Şubat 2009 Çarşamba

Ünlü çellist Julian Lloyd Webber Cemal Reşit Rey’de

Kuşağının en yaratıcı müzisyenlerinden biri olarak görülen Julian Lloyd Webber, 28 Şubat akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle birlikte olacak. Birçok prestijli ödülün sahibi olan, değerli kayıtları bulunan ve dünyaca ünlü orkestralarla çalan Webber, İngiliz Hükümeti tarafından Ocak 2009 tarihinde başlayan Harmony projesini yönetmesi için görevlendirildi.

Sanatçı, 1690’larda yapılmış ‘Barjansky’ Stradivarius çello çalıyor. İstanbul’daki konserinde kendisine piyanist Pam Chowhan eşlik edecek.  Webber, B. Britten, C. Debussy: J. Brahms’dan eserler seslendirirken, kendi bestelerini de sunacak.

“Hepsi Hikâye” Atölyeleri  başlıyor

Hepsi Hikaye; sohbetleri, tartışmaları, konukları, yolculukları ile düşünen zihinler için merak, keşif ve etkileşim yeri...

Burası, felsefe, sinema, müzik, edebiyat gibi farklı disiplinlere, kavramlara, dönemlere, eserlere, deneyimlere ve hikayelere dair soru sorma platformu; ayrıca katılımcıya uzun süreli, aylık veya tek seanslık atölye çalışmalarında, her konunun ustası ile buluşma, interaktif paylaşım ve tartışma alanı sunuyor. Atölye moderatörleri arasında Atila Erdemli (felsefe), Jak Soref (dinler tarihi), Yalçın Sadak (sanat tarihi), Erdoğan Mitrani (sinema), Prof. Tanju Ergil (yaşam felsefesi), Renan Koen (müzik terapisi/ hamileler için müzik terapisi), Alev Cınbarcı (yaratıcı sanat), Michal Bardavid’i (beden dili) sayabiliriz. Tel: 212 2632229 www.hepsi-hikaye.com

Pera Müzesi’nde iki farklı sergi Kurosawa - Desenler

Ünlü Japon yönetmen Akira Kurosawa’ın  Ran, Düşler ve Kagemusha filmleri için çizdiği 87 desen, Türkiye’de ilk defa Pera Müzesi’nde 26 Nisan’a kadar izlenebilecek. Resim eğitimi alan ve bir süre ressamlık yapan ve daha sonra sinemayla uğraşan yönetmenin sergisi, filmlerindeki görsel atmosferi oluştururken sanat tarihinden ve özelde resim sanatından nasıl yararlandığının da en önemli kanıtı.

Mekteb-i Sultani’den Galatasaray Lisesi’ne  Ressamlar (1868 - 1968)

Sanat tarihimizin önde gelen isimleri ve yapıtları, Mekteb-i Sultani’den Galatasaray Lisesi’ne, yüz yıllık bir sürede kurumun Türkiye sanat ortamında oynadığı rolün önemini ve yaptığı katkının değerini de ortaya koyuyor.

Şeli Kohen’den yeni çalışmalar

Şeli Kohen, tuval üzerine akrilik olarak yarattığı yeni yapıtlarını sanat severlerle paylaşıyor.

selikohensartwork.blogspot.com adresinden resimlerle ilgili daha detayli bilgi edinebilirsiniz.