Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası Erzurum’da

Spor
25 Şubat 2009 Çarşamba

Erzurum’da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları hazırlıkları kapsamında yapılan ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Erzurum Buz Hokeyi Salonu, 13 -14 Mart tarihlerinde Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Şampiyona öncesi son hazırlıkları yerinde görmek için Erzurum’a gelen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Honnes Ederer, Vali Sami Bulut’u makamında ziyaret etti.

Erzurum’daki izlenimlerini anlatan Genel Sekreter Yardımcısı Ederer, şampiyona için epey uğraş verildiğini ve turnuvanın bu noktaya getirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erzurum’un kendisi için kış sporları merkezi görüntüsü verdiğini belirten Ederer, “Global krizden dolayı bazı aktivitelerimizi iptal etmiştik. Ancak sizin yakın ilginizden dolayı buradaki turnuvanın düzenlenmesine karar verdik. 2011 yılında burada yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında da elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Turnuva sırasında özellikle 18 yaş altı oyuncularımıza göstereceğiniz kültürel desteğin farklı ve güzel yansımaları olacaktır. Şimdiye kadar edindiğim izlenimler çok pozitif. Bu branşta 4 adet yeni salon yapılacak olması da beni ayrıca heyecanlandırdı” diye konuştu.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Honnes Ederer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sami Bulut ise, Erzurum’un gerçekten kış sporları merkezi olduğunu, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla daha da önemli hale geleceğini belirtti. Spor salonları, kayak merkezi ve havaalanının birbirine çok yakın olmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Vali Bulut, “Mesela şu an 24. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın yapıldığı Harbin kentinde merkezde salon sporları organize edilmiş. Kayak yarışmalarının yapıldığı merkez ise şehirden yaklaşık 200 km. uzaklıkta. Biz bu durumu avantaj olarak görüyoruz” dedi.

Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın 2011 öncesinde Erzurum’da yapılmasının kendilerine tecrübe kazandıracağını da ifade eden Vali Bulut, bu sebeple 13-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvayı önemsediklerini kaydetti. Erzurum’un sporcu güvenliği açısından son derece güvenli bir il olduğunun altını çizen Vali Bulut, sporcuların sportif aktivitelerinin yanı sıra Erzurum’un tarihi ve kültürel yerlerini de görme şansı yakalayacaklarını belirtti.