Memo'lu Jazz galip

NBA’de sezona altı karşılaşmayla devam edilirken milli basketbolcu Mehmet Okur’un formasını giydiği Utah Jazz evinde Zaza Pachulia’lı Atlanta Hawks’ı ağırladı. Memo’nun tutuk kaldığı gecede Carlos Boozer geri dönerken, Utah karşılaşmayı 19 sayı farkla kazandı!

Spor
25 Şubat 2009 Çarşamba

Salt Lake City’deki Energy Solutions Arena’da Gürcü asıllı Türk oyuncu Zaza Pachulia’nın takımı Atlanta Hawks’ı ağırlayan Memo’lu Utah Jazz rakibini 108-89 mağlup etti. Utah’ta, Kasım ayında sol dizinde yaşadığı sakatlık nedeniyle üst üste 44 maç kaçıran All-Star yıldız Carlos Boozer’un dönüş sevinci vardı. Boozer, Hawks karşısında uzun süre sonra yedek kulübesinde  oturduktan sonra, Utah’ın farklı kazandığı gecede iki sayı, beş ribauntluk oyunuyla başlangıcını yaptı.

Utah Jazz, Atlanta Hawks karşısında bu sezon ilk kez tüm oyuncularını aynı anda sahaya sürebildi. Sezon başından beri mutlaka sakat oyuncusu bulunan Jazz’da bu kez ilk kez gerek ilk beş, gerekse yedek kulübesi oyuncuları yerlerini almışlardı.

Maç boyunca attığı 15 sayının 11’ini karşılaşmanın son çeyreğine sığdıran Matt Harpring, Hawks karşısında galibiyette büyük pay sahibi olurken, Deron Williams ise 15 sayı, 10 asistle dikkat çekti.

Utah Jazz, bu sezon ilk kez üst üste beş maç kazanırken, Jazz’in yedekleri tam 58 sayı üreterek galibiyette başrol oynadılar.

Karşılaşmaya ilk beşte başlayan ve 25 dakikaya yakın süre alan milli basketbolcu Mehmet Okur ise, 3/6’lık saha içi şut ortalamasıyla oynadığı maçı altı sayı, sekiz ribaunt, bir top çalma ve üç top kaybıyla noktaladı. 56. maçında 24. yenilgisini alan Atlanta Hawks’ta ise Joe Johnson attığı 15 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Al Horford 14 sayı, altı ribauntluk oyunuyla dikkat çekti. Atlanta Hawks, Utah deplasmanında üst üste 15. mağlubiyetini aldı.

Atlanta Hawks forması giyen ve Utah karşısında maça sonradan dahil olan Zaza Pachulia ise 17 dakika süre aldığı karşılaşmayı dokuz sayı, altı ribaunt, iki top kaybı ve bir blokla tamamladı. 2/3 saha içi şut oranıyla oynayan Zaza, serbest atışlarda ise 5/5 isabet sağladı.

 

NBA’de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:

New Jersey 98, Philadelphia 96

New York 123, Indiana 119

Boston 114, Denver 76

Utah 108, Atlanta 89

New Orleans 112, Sacramento 105

LA Clippers 118, Golden State 105