8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ...

Toplum
25 Şubat 2009 Çarşamba

TULUYHAN UĞURLU KONSERİ

Kapalıçarşı 8 Mart Pazar günü yine bir Tuluyhan Uğurlu konseri için açılıyor. Uğurlu saat 14.00 ve 17.30’da vereceği iki konserde, yepyeni besteleriyle kadını anlatacak. Konser İstanbul Ticaret Odası ve Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşecek. Dünya Kadınlar Günü konserinde sanatçı, yine görüntüler eşliğinde kadının on bin yıllık hikâyesini aktaracak. Mitolojik dünyanın kahramanlarıyla başlayacak konser, farklı çağlardan ve kıtalardan kadın hikâyeleriyle devam edecek. Batı’da başlayan kadın hareketleri, Cumhuriyet’in kızları, her dalda öncü kadınların çok özel yaşamları ve bilinmeyenleriyle hazırlanan sunum etkileyici olduğu kadar bilgilendirici. Tuluyhan Uğurlu Dünya Kadınlar Günü konseri, tüm kadın etkinliklerinden farklı, biraz hüzünlü, hafifçe gülümseten, her şeyden ötesi düşündüren çok özel bir performans. Konser boyunca Kleopatra’dan Hürrem Sultan’a, Agatha Christie’den Halide Edip’e, Pocahontas’dan Prenses Diana’ya, Greta Garbo’dan Maria Callas’a, Cahide Sonku’dan Barbara Cartland’a, Anne Boleyn’den Marie Antoinette’e, Virgina Woolf’tan Latife Hanım’a, Azra Erhad’dan Emily Bronte’ye kadar yüzün üzerinde kadın Kapalıçarşı’nın 500 yıllık duvarlarının arasından süzülüp izleyicilerin arasına katılacaklar. Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosuna konser boyunca kaval ve neyde Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, vurmalı enstrümanlarda Abbas Karacan eşlik edecek. Dünya Kadınlar Günü konseri için numaralı düzende bir konser mekânı haline getirilen Kapalıçarşı’da görüntüler dev perdelerden yansıyacak.

BAŞARILI İŞ KADINLARI GELECEKLERİNİ TARTIŞIYOR

6-7 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan iş hayatının ve yönetiminin her yönünde, her yerinde kadın yöneticiler ve çalışanlar için “Yetkinlik Geliştirme” platformuna birçok başarılı kadın yönetici, yazar, sanatçı, rektör, modacı, doktor konuk konuşmacı olarak katılacak. Swissotel’de gerçekleşecek olan zirvede Psikolog ve yazar Esin Acıman ile Milliyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Viki Habif de bilgilerini katılımcılarla paylaşacak. Söz konusu etkinlikte “Yeni Dünya Düzeninde Gelecek İş Hayatında Kadınlara Neler Getiriyor?, İş Hayatı ve Kadın Kavramların Tüm Boyutları, Kadın Yönetici İçin Erkek Ağırlıklı Grupları Yönetme Teknik ve Becerileri, Kadın ve Erkek Yönetici Profilleri İçin Etik Nedir?, İşkolik Kadın” gibi konu başlıkları masaya yatırılacak.

‘KADIN GÖZÜYLE’ SERGİSİ

Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen açılacak olan “Kadın Gözüyle” Resim ve Heykel Sergisi 4 Mart Çarşamba günü sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Beşiktaş Rotary Kulübü himayesindeki Bolluca Çocuk Köyü yararına düzenlenen ve 25 Mart’a kadar devam edecek olan sergiye; Demet Kaya Güngörür, Helga Uzlar, Melek Tunç, Mine Nacar Akın, Olga (Oya) Özden, Sara Denahmiyas, Serap Gümüşoğlu, Svetlana Önder ve Şule Ketenci eserleriyle katılıyor. Derinlikler Sanat Merkezi: Teşvikiye Cad. İspilandit Apt. No: 99 kat 4 daire 5  Tel: 0212 227 26 64 www.derinillerart.com