Kısa kısa...

Toplum
25 Şubat 2009 Çarşamba

Or -Ahayim’de ilk vijola

Or Ahayim Hastanesi Pembe Melekleri  hastanelerinde doğum yapan Anna- Yusuf Palti çiftinin kızları Gilda bebeğin vijola törenini  gerçekleştirdiler. Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla yapılan tören okunan duanın ardından,  Pembe Meleklerin hazırladığı ikramlarla ve kesilen pasta ile sürdü. 22 Şubat Pazar günü yapılan kutlama bir ilke vesile oldu.  Hastane yetkilileri, Gilda bebeğe mutlu ve  başarılı bir yaşam dilediler.

Geleneksel Mişne Tora kermesi

Birçok öğrencinin hazırlık sınıfından üniversite mezuniyetine kadar eğitimlerini sağlayan, tüm ders ve giyim malzemelerini temin eden, onların sosyal yaşantılarına destek veren ve mezuniyet sonrası iş temin eden Öğrencilere Yardım Derneği’nin (Mişne Tora) geleneksel kermesi bu sene 3 Mart Salı günü gerçekleşecek. Dernek hanımlarının yıl boyunca el emeği göz nuru hazırladıkları objelerin ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Göztepe Kültür Derneği’nde mutluluk skeci

16 Şubat Pazartesi günü Göztepe Kültür Derneği’nde 60 yaş üstü yetişkinlere yönelik İkinci Bahar Günü düzenlendi. Mutluluk temasının işlendiği günde sunulan ikramların ardından GKD Hanımları ve Tiyatrocuları tiplemeler, şiirler, skeçlerle dolu bir program sundular. Mutluluk üzerine iki ayrı skecin oynanmasının ardından şiirler okundu. Nil Karaibrahimgil, Zerrin Özer, Sezen Aksu, Cici Kızlar, Yeliz,Candan Erçetin, Demet Akalın, Sarit Adad, Ata Demirer, Hadise ve Muazzez Ersoy’un canlandırıldığı tiplemelerin söyledikleri şarkılarla eğlenen konuklar mutlu bir tebessümle dernekten ayrıldılar.