Paris Cordon Bleu’de Türk lezzetleri...

Toplum
25 Şubat 2009 Çarşamba

18 Şubat 2009 Çarşamba günü Paris’teki Cordon Bleu’de Türkiye rüzgarı esti.  Yazarımız Sibel Pinto ile İstanbul Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Sevim Gökyıldız Cordon Bleu Paris Aşçılık Okulunun “Chef Invite” programına katıldılar. Paris Kültür ve Tanıtma Ataşesi Dr. Hasan Yavuz’un da onurlandırdığı günde Le Cordon Bleu’nun Halka İlişkiler Müdiresi Catherine Baschet’nin açılış ve tanıtım konuşmasının ardından okulun öğrencileri, davetliler ve basına açık yapılan sunumda Türk Mutfağı’nın incelikleri anlatıldı. Aynı zamanda imambayıldı, mercimek köfte ve baklava yapıldı. Dünyanın değişik ülkelerinden gelmiş, çoğu yabancı 40’a yakın öğrencinin dikkatle izlediği derste, Gökyıldız, Türk mutfağı ile Fransız mutfağı arasındaki farkları ve iki ülkenin ortak yemeği bilinen hünkârbeğendinin de hikâyesini anlattı. Ardından verilen kokteylde davetliler hem pişirilenleri, hem de Türkiye Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin katkılarıyla sunulan rakı ve kuruyemişleri tatma imkanı da buldular.